Acasă Actualitate Sebastian Burduja, ministrul interimar la Educaţie

Sebastian Burduja, ministrul interimar la Educaţie

Foto: Facebook Sebastian Burduja

Ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, va prelua interimar portofoliul Educaţiei, după demisia lui Sorin Cîmpeanu, în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa sa.

Guvernul a anunţat vineri dimineaţă că Sebastian Burduja va asigura interimatul la Educaţie.

Ministrul Educaţiei a anunţat joi că a decis, ”din proprie iniţiativă”, să demisioneze din funcţia de ministru al Educaţiei.

”A fost o şansă şi o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învăţământ”, a afirmat el. Cîmpeanu s-a descris ca ” omul care construieşte” şi nu unul ”care dărâmă”.

”Proiectele legilor România Educata reprezintă cea mai bună şansă pentru o educaţie aşa cum cred ca ne dorim cu toţii. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educaţie de calitate, vor fi şi mai mulţi oamenii care nu percep conţinuturi şi nu înţeleg adevăratul sens al cuvintelor”, a susţinut el.

Demisia lui Cîmpeanu vine în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa sa. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a acceptat demisia lui Cîmpeanu şi că vor avea loc consultări în PNL şi în coaliţie pentru o propunere care să fie înaintată preşedintelui Klaus Iohannis. 

Citiți și: Sorin Cîmpeanu a demisionat. Nicolae Ciucă: Am acceptat demisia

Articolul precedentSorin Cîmpeanu a demisionat. Nicolae Ciucă: Am acceptat demisia
Articolul următorSorin Cîmpeanu, noi explicaţii privind demisia: Este o demisie care a venit din dorinţa de a nu periclita reforma educaţiei