Acasă Actualitate Lege promulgată: Un consilier școlar va avea în grijă 600 de elevi/...

Lege promulgată: Un consilier școlar va avea în grijă 600 de elevi/ Guvernul a dat aviz negativ

Foto: © UNICEF - Elias

Un consilier școlar va avea în grijă 600 de elevi, arată o modificare a legii educației promulgată miercuri de preşedintele Klaus Iohannis. Din anul școlar următor un consilier școlar va avea în grijă 600 de elevi, respectiv un minim de 300 de preșcolari., și nu 800 de elevi așa cum era până acum. Legea a fost adoptată de Parlament la propunerea deputatului USR Cristina Iurișniți. Guvernul a trimis un punct de vedere nagativ pentru adoptarea legii, spunând că va trebui să angajeze peste 31.30 de consilieri școlari, ceea ce va însemna un impact financiar anual de 274 de milioane de lei.

Ce prevede forma finală a legii:

După alineatul (1) al articolului 83 din Legea educației naționale nr. 1/2011, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 18 din 10 ianuarie 2011, cu modificările și completările ulterioare, se introduce un nou alineat, alin. (11 ), cu următorul cuprins:

„(1) Antepreşcolarii, preşcolarii şi elevii din unităţile şcolare de stat şi particulare autorizate/acreditate beneficiază de asistenţă medicală, psihologică şi logopedică gratuită, în cabinete medicale, psihologice şi logopedice şcolare ori în unităţi medicale de stat.

 (11 ) Unui post de consilier școlar îi este alocat un număr minim de 600 de elevi, respectiv un minim de 300 de preșcolari, în cadrul unei unități de învățământ cu personalitate juridică. Prezenta modificare legislativă intră în vigoare începând cu anul școlar 2021-2022.”

Articolul precedentUniversitatea de Medicină din Timișoara – 75 de ani de la înfiinţare
Articolul următorCCR: Alocațiile copiilor trebuie dublate