Acasă Actualitate Ministerul Educaţiei: Bugetul pentru învăţământ creşte cu 554,35 milioane de lei

Ministerul Educaţiei: Bugetul pentru învăţământ creşte cu 554,35 milioane de lei

Ligia Deca

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat că, în urma rectificării bugetare aprobate de Guvern în şedinţa de joi, bugetul pentru învăţământ creşte cu 554,35 milioane de lei.

”Guvernul României a adoptat în şedinţa de astăzi, prin ordonanţă de urgenţă, a doua rectificare a bugetului de stat pe anul 2022. În urma acestei decizii, bugetul alocat învăţământului creşte, în total, cu suma de 554,35 milioane de lei (320 milioane de lei – buget pentru învăţământ gestionat de Ministerul Educaţiei, iar 234,35 milioane de lei – sume defalcate din TVA de la bugetul de stat prin bugetele locale)”, a scris, joi, pe Facebook, Ligia Deca.

Potriivit sursei citate, suplimentarea cu 320 milioane de lei de la bugetul de stat pentru Ministerul Educaţiei vizează asigurarea salariilor pentru personalul din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

”Sumele defalcate din TVA de la bugetul de stat prin bugetele locale vor fi utilizate pentru plata burselor şcolare în acest an calendaristic (200,03 milioane de lei), respectiv pentru finanţarea învăţământului particular şi confesional acreditat, conform legii (34,32 milioane de lei)”, a explicat Deca.

Articolul precedentBanii de transport pentru elevii navetiști: Pentru primii 3 din 15 km parcurși se dau 60 de lei, la care se adaugă 6 lei pentru fiecare km rămas
Articolul următorPeste 10.300 de absolvenţi de Medicină au susținut examenul de rezidenţiat