Acasă Actualitate Legile Educației, discutate marți de Coaliția de guvernare

Legile Educației, discutate marți de Coaliția de guvernare

Coaliţia de guvernare se reuneşte, marţi, în prima şedinţă din acest an, începând cu ora 16.00, la Palatul Victoria, printre temele de discuţie ale liderilor PSD, PNL şi UDMR fiind restanţele legate de atingerea jaloanelor din PNRR dar şi legile educaţiei naţionale, care urmează să fie făcute publice în perioada următoare, au precizat surse politice pentru News.ro.

La ședință va participa și ministrul Educaţiei, Ligia Deca, care va prezinta forma finală a legilor educaţiei naţionale, după mai multe luni de discuţii cu reprezentanţii din sistemul de educaţie.

Legile educației puse în dezbatere publică în vacanța de vară de anul trecut au fost pe larg contestate de societatea civilă și de profesori. În prima conferință de presă în calitate de ministru, Ligia Deca a afirmat că îşi doreşte un „cadru legislativ stabil” care să ofere încredere, echitate în sistem.

„Îmi doresc să avem un cadru legislativ stabil, care să ofere încredere şi echitate în sistem, îmi doresc o educaţie de calitate pentru fiecare copil şi, aşa cum spuneam, un sistem predictibil, transparent, funcţional, care să aducă rezilienţă în faţa oricărei crize şi investiţii pentru reducerea abandonului şcolar”, declara ministrul Educaţiei anul trecut.

Articolul precedentCum se face triajul la școală. Când ca fi vacanța din februarie
Articolul următorConsiliul Elevilor: Admiterea descentralizată la liceu înseamnă meditații private