Acasă Actualitate Simulare Bacalaureat 2023. Luni, proba scrisă de limba română. 12 elevi, eliminați...

Simulare Bacalaureat 2023. Luni, proba scrisă de limba română. 12 elevi, eliminați pentru tentativă de fraudă

Foto: Bogdan Dincă/Documentaria

Simularea examenului de Bacaluareat a început, luni, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, celelalte urmând a se desfăşura până joi, inclusiv. Rezultatele vor fi anunţate în 6 aprilie.

Conform datelor transmise inspectoratele școlare județene (ora de referință: 14:00), la această probă au fost prezenți 119.614 elevi din totalul celor peste 147.000 de elevi înscriși la începutul anului școlar curent în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 12 elevi.

Programul simulării examenului de Bacalaureat este următorul:

  • 27 martie: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română;
  • 28 martie: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului;
  • 29 martie: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării;
  • 30 martie: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă;
  • 6 aprilie: comunicarea rezultatelor.

Probele la care se va susţine simularea examenului de Bacalaureat sunt: Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă – pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, argumentare şi comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor.

Potrivit Ministerului Educaţiei, simularea are ca obiective familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

„Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vară. Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi”, menţionează Ministerul Educaţiei.

Articolul precedentSimulare Evaluare Națională 2023. Elevii de clasa a VIII-a susţin proba la Matematică
Articolul următorSubiecte Simulare Bacalaureat 2023. 12 eliminaţi au fost eliminați de la proba de română