Acasă Actualitate Mesajul ministrului Ligia Deca pentru elevii care susțin simularea

Mesajul ministrului Ligia Deca pentru elevii care susțin simularea

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a transmis, duminică, un mesaj înaintea simulării examenului de bacalaureat, probele urmând a începe luni. Deca le-a urat elevilor succes şi le-a cerut să folosească ocazia pentru a se familiariza cu atmosfera de examen.

`Cei mai mari dintre elevii noştri încep, de mâine, probele scrise ale simulării examenului naţional de bacalaureat. Succes, dragii mei! Am încredere că veţi folosi acest moment pentru a vă familiariza cu atmosfera examenului din vară, precum şi pentru a vă îmbunătăţi rezultatele”, a scris, duminică, pe Facebook, Ligia Deca.

Ministrul Educaţiei a precizat că generalizarea evaluării digitalizate continuă cu probele scrise ale simulării examenului de bacalaureat. Acestea încep luni, în peste 1.300 de unităţi de învăţământ.

”După încheierea evaluării acestor probe, vom folosi feedbackul colegilor noştri din teritoriu pentru a optimiza platforma de evaluare, înaintea examenelor naţionale”, a mai transmis Deca.

Simularea probelor scrise ale Bacalaureatului începe luni şi sunt aşteptaţi peste 146.000 de elevi.

Probele scrise implică următoarele discipline: limba şi literatura română – proba E) a), limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale) – proba E) b), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie şi filosofie – probele E) c) şi E) d).

”Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educaţiei. Subiectele şi baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina web dedicată. Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educaţie la simularea probelor Evaluării Naţionale pentru clasele a VIII-a”, a transmis Ministerul Educaţiei. 

Instituţia precizează că rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 şi vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral. Obiectivul urmărit: îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens.

Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.

Articolul precedentSimulare Evaluare Națională 2024. Mai puţin de jumătate dintre elevi au obţinut note peste 5 la matematică
Articolul următorSimulare Bac 2024. Peste 146.000 de elevi participă la examen