Acasă Actualitate Senatul francez votează pentru interzicerea purtării vălului islamic de către...

Senatul francez votează pentru interzicerea purtării vălului islamic de către mamele care își aduc copiii la școală

Camera superioară a parlamentului francez a adoptat un proiect de lege prin care interzice mamelor  să poarte vălul Islamic în timp ce însoțesc elevii la școală, scrie Daily News.

Proiectul a fost propunerea partidului republican conservator și a fost votat cu 186 de voturi pentru , 100 de voturi împotrivă și 159 de abțineri. Pentru a intra în vigoare această prevedere, proiectul trebuie votat și de Adunarea Națională- camera inferioară a parlamentului.

Proiectul a creat deja controverse printre politicieni. Jacqueline Eustache-Brinio, parlamentar din partea partidului republican, spune că proiectul urmărește de fapt să acopere o lacună juridică din implementarea secularismului în școli.

De cealaltă parte, ministrul educației, Jean-Michel Blanquer, spune că va respecta părerea inițiatorilor, dar acest proiect va crea multe probleme în aducerea copiilor la școală. ”Acest proiect de lege este contrar deciziei Consiliului de Stat și va crea multe probleme în aducerea copiilor la școală”, a declarat Jean-Michel Blanquer. Ministrul a mai spus că va face tot posibilul să prevină aducerea simbolurilor religioase la școală.

Pe de altă parte, președintele Uniunii Moscheelor din Franța, Mohammed Moussaoui, a spus că proiectul de lege încalcă libertatea religiosă. El a cerut deputaților să respingă proiectul de lege și să asigure tratamentul egal al cetățenilor de diferite credințe.

Articolul precedentCALENDAR BAC 2019. Când susţin absolvenţii de clasa a XII-a Bacalaureatul
Articolul următorCoronavirusul a lăsat studenții fără ceremonii de absolvire: „E la fel cum ne-ar fura cineva ultimul an de studiu”