Acasă Actualitate “Geografia de acasă” – un nou ghid pentru elevii care învață de...

“Geografia de acasă” – un nou ghid pentru elevii care învață de acasă

Inspectoratul Școlar Județean Iași a realizat un ghid pentru elevii care vor să învețe geografia pe timpul cât școlile sunt închise.  Ghidul este menit să încurajazeze continuărea studiului de acasă  și este prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspectorul școlar general și de inspectorul de specialitate pentru geografie prof. Dr. Mihaela Lesenciuc.

Documentul conține informații prin care elevii să-și dezvolte deprinderi și abilități geografice și nu se limitează doar la sala de clasă, la manualul de geografie, la discuțiile față în față cu profesorul de geografie.

Ghidul “Geografia de acasă” le dă elevilor teme de studiu printr-o serie de activități practice ce pot fi lucrate acasă, cu sau fără supravegherea de la distanță a profesorului de geografie.

Temele de lucru destinate elevilor sunt structurate pe șapte domenii:

Activități de protecție civilă,

Activități de orientare în teren și protecția mediului,

Meteorologia de acasă,

Aplicații practice,

Turismul virtual – formă aternativă de cunoaștere,

Geografia distractivă și experimentele geografice,

Platforme on-line și documentarul geografic.

Fiecare domeniu în parte oferă o diversitate de activități, pentru fiecare sarcină de lucru, fiind precizate nivelul de vârstă al copiilor, durata, persoanele implicate, precum și achizițiile pe care elevul le dobândește.

Etapele fiecărei activități sunt descrise clar, numeroase sarcini de lucru pot fi realizate on-line, prin trimiterile către site-uri și link-uri ajutătoare. De asemenea, la finalul fiecărei etape de lucru, elevii se pot autoevalua, pot trimite profesorilor spre evaluare rezultatele obținute sau le pot grupa într-un portofoliu, ce va fi apreciat de colegi și profesori la revenirea în scoală.

Materialul propus este unul ușor de accesat, cu trimiteri facile către capitolele și temele propuse, și poate fi utilizat de pe telefon, computer fără acces constant la internet.

Poate fi utilizat de către elevi din diverse medii școlare și cuprinde provocări cu diferite niveluri de dificultate.

Ghidul ”Geografia de acasă” poate fi consultat aici: Geografia de acasă

Articolul precedentFenomenul Piața Universității: ce s-a întâmplat în urmă cu 30 de ani
Articolul următorFără diplomă de bacalaureat la școlile sanitare postliceale/ Deputații au respins un proiect prin care era obligatorie diploma de bac, pe motiv de discriminare