Acasă Actualitate BBC: Copiii sunt mai susceptibili să se infecteze cu coronavirus în...

BBC: Copiii sunt mai susceptibili să se infecteze cu coronavirus în al doilea val

Foto:pixabay.com

Numărul copiilor de vârstă școlară cu coronavirus a crescut „semnificativ” în al doilea val în comparație cu primul, potrivit consilierilor științifici ai guvernului de la Londra, scrie BBC.

Copiii sunt acum mai predispuși decât adulții să fie persoana care aduce o infecție Covid într-o gospodărie.

Un raport al guvernului britanic  publicat pe 13 noiembrie subliniază dovezile tot mai mari ale copiilor mai mari care pot prinde și transmite Covid-19 la rate similare cu adulții.

Școlarii și adulții tineri au cunoscut o creștere mult mai rapidă a infecțiilor decât alte grupe de vârstă în al doilea val.

Din septembrie, de când s-au deschis școlile, un număr tot mai mare de copii au testat pozitiv pentru coronavirus, potrivit grupului consultativ.

Două studii majore de supraveghere efectuate de Biroul de Statistică Națională și Imperial College din Londra arată că infecțiile la persoanele cu vârste între 16 și 24 de ani au crescut în septembrie. Școlarii și adulții tineri au cunoscut o creștere mult mai rapidă a infecțiilor decât alte grupe de vârstă în al doilea val.

Pe de altă parte, documentul consultativ al guvernului mai arată că există „daune semnificative din punct de vedere educațional, al dezvoltării și sănătății mintale dacă se închid școlile”.

Menținerea școlilor deschise în al doilea lockdown i-a nemulțumit pe profesori ai căror sindicate au făcut demersuri pentru închiderea acestora.

Citiți și: În carantină, copiii uită cum să folosească un cuțit și o furculiță

Covid-19: Peste 280.000 oameni cer închiderea școlilor în Anglia

Director medical din Anglia: Predarea nu are „risc ridicat” de infectare/ Profesorii cer închiderea școlilor

Articolul precedentMinisterul Educației: Până acum avem 36.003 de doctoranzi
Articolul următorVaccinul pediatric DTP poate genera o imunitate încrucişată care duce la protecţie împotriva SARS-CoV-2