Acasă Actualitate Platforma Pașaportul educațional, lansată UNICEF și Microsoft pentru ca elevii să studieze...

Platforma Pașaportul educațional, lansată UNICEF și Microsoft pentru ca elevii să studieze acasă

UNICEF și compania Microsoft au anunțat extinderea unei platforme educaționale globale pentru a permite copiilor și tinerilor afectați de COVID-19 să continue să studieze acasă. Potrivit ultimelor date UNESCO disponibile, închiderea școlilor a afectat 1,57 de miliarde de elevi în peste 190 de țări din lumea întreagă.

Pașaportul educațional este rezultatul unui parteneriat încheiat între UNICEF, Microsoft și Universitatea Cambridge, împreună cu departamentele acesteia Cambridge University Press și Cambridge Assessment, fiind creat cu scopul de a oferi educație copiilor strămutați și refugiați prin intermediul unei platforme digitale de învățare la distanță. Instrumentul parcurge acum un proces rapid de extindere pentru a facilita implementarea unui curriculum național adresat copiilor și tinerilor ale căror școli au fost obligate să își închidă porțile din cauza COVID-19. În plus, platforma va pune la dispoziția profesorilor și educatorilor resurse cheie. 

„De la închiderea școlilor până la izolare și sentimentul constant de frică și anxietate, efectele acestei pandemii marchează copilăria copiilor din lumea întreagă”, a afirmat Henrietta Fore, directorul executiv al UNICEF.

„Trebuie să ne unim forțele și să explorăm toate mijloacele pentru a ajuta copiii să continue să învețe și să treacă peste această perioadă dificilă. Alături de partenerii noștri de lungă durată, precum Microsoft, putem aplica rapid o serie de soluții inovatoare și scalabile care să vină în sprijinul copiilor și al tinerilor. Modul în care a fost adaptat pașaportul educațional ne reamintește cât de multe putem face împreună pentru copii, pe măsură ce criza se adâncește la nivel mondial”, a mai spus Fore.

Pașaportul educațional, dezvoltat în ultimele 18 luni, ar fi trebuit să ia forma unui program pilot în acest an. După declanșarea pandemiei și închiderea școlilor peste tot în lume, programul și-a extins rapid amploarea. Acum, toate țările care au un curriculum ce poate fi predat online vor putea facilita studiul online al copiilor și tinerilor prin intermediul dispozitivelor de acasă. Kosovo, Timorul de Est și Ucraina – care au închis porțile școlilor în ultimele săptămâni pentru a opri transmiterea virusului – sunt primele țări care implementează curriculumul online cu ajutorul pașaportului educațional.

Conținutul disponibil elevilor cuprinde cărți online, filmulețe și materiale auxiliare pentru părinții copiilor cu dificultăți de învățare.

„Așa cum impactul COVID-19 nu cunoaște granițe, la fel și soluțiile trebuie să treacă dincolo de granițe, fiind nevoie de o colaborare între sectorul public și cel privat pentru a asigura că fiecare elev continuă să se implice și să studieze”, a declarat Brad Smith, președintele Microsoft.

Copiii și tinerii care își continuă educația online o pot face prin intermediul unei platform naționale, accesate pe pagina learningpassport.unicef.org dedicată țării lor. Platforma aferentă fiecărei țări oferă un curriculum digitalizat, cu manuale și conținut auxiliar, în limbile naționale, beneficiind de o coordonare comună la nivel național pentru a răspunde cât mai bine nevoilor specifice ale elevilor și cadrelor didactice.

Pașaportul educațional ține evidența materiilor studiate de către fiecare elev și oferă îndrumare elevilor, cu un sprijin suplimentar minim.

Articolul precedentGoogle Doodle: Ce le spunem elevilor despre Ziua Pământului – VIDEO
Articolul următorCe a făcut un director de la un liceu din Râmnicu Vâlcea pentru ca profesorii să predea online în număr cât mai mare -VIDEO