Acasă Universitar Examenele de licență și admiterea se dau exclusiv online la Universitatea...

Examenele de licență și admiterea se dau exclusiv online la Universitatea Tehnică din Iași

Foto: Facebook/ UAIC

Admiterea la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași se va desfășura online, a decis consiliul de sdministrație al universității. Toate facultățile universității vor organiza un concurs de dosare, cu excepția Facultății de Arhitectură, care va trebui să propună o soluție pentru a susține online probele profesionale, o decizie urmând a fi luată până la încheierea preconizată a stării de urgență, data de 15 mai.

Admiterea la master se va realiza tot online, iar proba de interviu va susținută folosind platformele optimizate deja la nivelul universității.

Studenții în an terminal la licență vor avea același program, însă doar două săptămâni de sesiune online conform calendarului anului universitar aprobat de către Senatul TUIASI în iunie 2019. Există în planificare și o perioadă de patru zile de sesiune de restanțe, urmată de trei zile de reexaminări, două săptămâni pentru pregătirea finală pentru examenul de diplomă și două săptămâni în care va fi susținut examenul propriu zis, totul în regim online. Studenții de la master din anul terminal vor avea un program similar.

Toate activitățile didactice se vor desfășura online, iar susținerea lucrării de licență va avea loc în fața comisiei, în același sistem. La Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”, unde există probe practice de profil, vor fi susținute tot în regim online.

„Calendarul propus respectă intervalele de timp alocate fiecărei activități conform calendarului anului universitar aprobat prin Hotărârea Senatului 136/19.06.2019. S-a dublat perioada examenelor de finalizare a studiilor de licență și master pentru a se asigura organizarea acestora în condiții optime”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

Articolul precedentDOCUMENT FOTO/ Ordonanța privind unele măsuri din învățământ, în Monitorul Oficial/ Cum se dau gradele didactice și titularizarea
Articolul următorAdmitere la Medicină 2020: testul grilă va avea loc pe 26 iulie, simultan la toate universitățile de medicină