Acasă Actualitate Israel: Coronavirusul a închis 31 de școli/ Aproape 10.000 de elevi sunt...

Israel: Coronavirusul a închis 31 de școli/ Aproape 10.000 de elevi sunt izolați după reluarea cursurilor UPDATE

Foto:pixabay.com

Aproape 10.000 de elevi din Israel sunt în izolați după ce școlile au fost deschise începând cu 19 mai. De asemenea, cifrele arată că 217 elevi și profesori din școli și grădinițe au fost confirmați cu COVID-19 până acum, potrivit The Times of Israel.

Mulți elevi din școlile din Israel  au fost trimiși marți în carantină pentru 14 zile – ei alăturându-se numărului mare de elevi deja infectați. La un liceu din Beersheba, aproape 2.000 de elevi sunt în izolare, după ce o elevă a fost diagnosticată cu coronavirus după ce a mers la școală. La școala Makif Vav, toți cei 1.930 de elevi vor rămâne izolați până când Ministerul Sănătății va face anchetă  epidemiologică și va emite instrucțiuni suplimentare.

Potrivit The Jerusalem Post, marți au fost confirmate noi infecții în cazul elevilor din școlile din Beersheba, Rahat, Ashdod, Ma’aleh Adumim și Holon. Majoritatea cazurilor de infecție cu coronavirus sunt la școala Gimnazia Rehavia din Ierusalim.

Ministrul Educației a declarat că marți după amiază erau în carantină 9.935 de elevi și profesori. De asemenea, 31 de școli au fost închise temporar în ultima săptămână. În aceste condiții unele ziare au vorbit despre planurile Ministerului Sănătății de a închide școlile gimnaziale și liceele până la finalul anului. Însă, purtătorul de cuvânt al ministrului Sănătății a negat acest lucru.

În aceste condiții, un număr tot mai mare de părinți evită  să-și trimită copiii la școală ca urmare a valului de infecții, cu toate că unele școli au  luat măsuri speciale de distanțate între elevi care învață în grupuri mici.