Acasă Preuniversitar Elevii cer banii de navetă/ ”Nu credem în promisiunile doamnei ministru”

Elevii cer banii de navetă/ ”Nu credem în promisiunile doamnei ministru”

Reprezentanții elevilor cer testarea în școli Foto: Facebook CNE

Consiliul Național al Elevilor nu crede în promisiunea ministrului Educației că de la toamnă vor avea tablete toți elevii. Ei spun că Monica Anisie a promis și că de la toamnă elevii vor avea bani pentru navetă.

”Consiliul Național al Elevilor, structura de reprezentare a elevilor din România, trage un semnal de alarmă privind promisiunile ministrului Monica Anisie, care reprezintă, la momentul actual, doar exerciții de imagine, în lipsa unor strategii fundamentate. Ministrul Educației și Cercetării trebuie să conștientizeze rata abandonului școlar în România, dar și sutele de mii de copii care trăiesc la limita subzistenței. O promisiune încă neonorată a doamnei ministru este transportul gratuit pentru elevi, reprezentanții elevilor orientându-și eforturile către rezolvarea acestei probleme – elevii nu își primesc decontul integral și nu au parte de reduceri pentru mijloacele utilizate pentru a face naveta”, arată elevii într-un comunicat.

Consiliul Național al Elevilor cere din nou abrogarea celor două hotărâri de Guvern care periclitează transportul elevilor – HG 309/1996 și HG 863/2016.

”Atât timp cât aceste acte normative sunt în vigoare, elevii nu vor avea transportul subvenționat. Consiliul Național al Elevilor a transmis, la data de 25 martie, o adresă prin care solicita abrogarea acestor acte normative, însă, la peste o lună de la data comunicării, nevoile elevilor au rămas blocate în sertarul Ministerului Educației și Cercetării”, mai arată elevii.

”În calitate de reprezentanți ai tuturor elevilor din România, suntem de părere că unul dintre principiile pe care trebuie să se fundamenteze învățământul în România este principiul echității, aspect enunțat în Legea educației naționale nr. 1/2011, dar nerespectat de factorii decizionali din domeniul educației. Elevii au nevoie de acțiuni, nu de promisiuni, pentru un sistem educațional care să ofere dreptul nemijlocit la învățătură, așa cum prevede Constituția României. Așteptăm abrogarea HG 309/1996 și HG 863/2016, primii pași pentru obținerea transportului gratuit, așa cum promitea ministrul în urmă cu câteva luni. Noi nu am uitat, suntem aici să cerem dreptate pentru colegii noștri navetiști”, a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Citiți și: Monica Anisie: Toți elevii care nu au tablete sau laptopuri vor primi până în septembrie

Articolul precedentINTERVIU Andy Varga, eleva care a susținut protestul #foaiagoală: Eu aș prefera să susținem examenele acum
Articolul următorFSLI cere președintelui Iohannis să promulge legea prin care profesorii primesc anual două salarii