Acasă Preuniversitar STUDIU IRES: Aproximativ trei sferturi dintre părinți sunt de acord cu nedeschiderea...

STUDIU IRES: Aproximativ trei sferturi dintre părinți sunt de acord cu nedeschiderea școlilor

Aproximativ trei sferturi dintre părinții din România agreează decizia autorităților de a nu redeschide unitățile de învățământ în acest an școlar, arată un studiul ”Școala în stare de urgență provocările părinților”, realizat de IRES în luna aprilie.

Același studiu mai arată că o cincime dintre părinți cred că ar fi trebuit redeschise grădinițele, iar două treimi dintre părinți vor avea, până la vacanța de vară, copiii în grijă. De asemenea, sapte din zece părinți de elevi au avut în grija lor copiii, pe durata stării de urgență.

Pentru o treime dintre părinții cu copii școlari, asigurarea unui program echilibrat între muncă și îngrijirea copiilor a reprezentat o dificultate, pe durata stării de urgență

O cincime dintre părinții cu copii școlari vor lăsa copiii în grija bunicilor după ce se vor întoarce la muncă.

Aceeași cercetare arată că aproximativ unul din zece părinți spun că elevii nu necesită supravegherea unei persoane adulte și 14% declară că școlarii au fost în îngrijirea bunicilor sau altor membri ai familiei.

Opt din zece părinți cu școlari care declară că lucrează de acasă spun că sunt eficienți la muncă, șase din zece spun că nu au dificultăți cu realizarea unui program echilibrat între muncă și îngrijirea copiilor și puțin peste trei sferturi consideră că nu au dificultăți cu separarea spațiului exclusiv pentru muncă în propria locuință. Mai mult de o treime dintre părinții care lucrează de acasă spun că, dacă această situație se va schimba, tot ei vor fi cei care se vor îngriji cel mai mult de copii în perioada următoare.

Studiul a fost realizat în perioada 27 – 30 aprilie 2020, pe un eșantion de  1.319 părinți cu copii care au vârsta între 0 și 19 ani din care 1.060 părinți cu copii școlari.

Consultă aici studiul Școala în stare de urgență.Provocările părinților

Articolul precedentEleva din Vaslui care i-a cerut un telefon primarului a primit o tabletă de la Monica Anisie
Articolul următorUMF Iași: simularea admiterii are loc în 30 și 31 mai