Acasă Actualitate California, primul stat care solicită ca profesorii să fie vaccinați

California, primul stat care solicită ca profesorii să fie vaccinați

Foto:pexels.com

California este primul stat american care solicită vaccinarea profesorilor și a personalului școlii. Guvernatorul Gavin Newsom anunță că acest lucru vine în contextul in care școlile se redeschid și cresc îngrijorările cu privire la varianta Delta care este foarte contagioasă la copii, potrivit The Guardian.

Multe școli din California sunt din nou în sesiune, iar altele încep cursurile în săptămânile următoare. „Credem că acesta este lucrul corect de făcut și credem că acesta este un mod durabil de a ne menține școlile deschise și de a aborda anxietatea nr. 1 pe care părinții ca mine o au”, a spus guvernatorul Gavin Newsom

În școlile din California masca este obligatorie în clasă atât pentru profesori, cât și elevi. Autoritățile cer acum ca profesorii să se vaccineze. Sindicatele profesorii îi încurajează pe aceștia să se vaccineze. „Circumstanțele s-au schimbat. Mă cântărește foarte mult că copiii sub 12 ani nu pot fi vaccinați”, a spus Weingarten, președintele Federației Americane a Profesorilor. Mai multe districte școlare mari din stat au emis cerințe similare în ultimele zile, inclusiv San Francisco, Oakland, San Jose și districtele școlare Long Beach Unified.

Articolul precedentIrlanda| Elevii nevaccinați nu vor fi excluși de la școală
Articolul următorConsiliul Elevilor solicită prelungirea mandatelor actualilor directori