Acasă Preuniversitar Monica Anisie: Inspectoratele școlare centralizează situația elevilor fără tablete/ Guvernul dă 150...

Monica Anisie: Inspectoratele școlare centralizează situația elevilor fără tablete/ Guvernul dă 150 de milioane de lei

Ministerului Educației a alocat 150 de milioane de lei pentru achiziția de dispozitive electronice conectate la internet, destinate elevilor din mediile defavorizate, potrivit unui comunicat. Criteriile de repartizare sunt stabilite prin ordin de ministru, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat.

Banii au fost alocați printr-o o hotărâre de guvern privind suplimentarea bugetului ministerului cu suma de 150 de milioane de lei pentru anul 2020.
Ministerul Educației arată că suma alocată va fi utilizată pentru achiziția de dispozitive electronice conectate la internet, necesare dotării unităților de învățământ preuniversitar de stat. Dispozitivele vor fi folosite pentru accesul elevilor din mediile defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar, la activitățile didactice la distanță.

„Am solicitat inspectoratelor școlare să centralizeze situația elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziționarea acestora, va fi facilitată învățarea la distanță și pentru copiii din mediile defavorizate”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.

Citiți și: Monica Anisie: Alocăm bani pentru tabletele elevilor din mediile defavorizate

Articolul precedentSONDAJ: 80.1% dintre părinți susțin că școala online nu poate înlocui educația de la clasă/ Ce părere au părinții despre Teleșcoală
Articolul următorConsiliul Național al Elevilor: competențele de la BAC nu pot fi susținute online