Acasă Preuniversitar Consiliul Național al Elevilor: competențele de la BAC nu pot fi susținute...

Consiliul Național al Elevilor: competențele de la BAC nu pot fi susținute online

Foto: CNE

Consiliul Național al Elevilor spune că susținerea probelor de competențe de la BAC nu poate avea loc online pentru că mii de elevi din România nu dispun de mijloacele tehnice pentru a susține aceste probe de le Bacalaureat. Reacția elevilor vine după la declarația ministruluiMonica Anisie, care a spus că ia în calcul și această posibilitate.

”Un alt argument care demonstrează faptul că probele de competențe obligatorii nu pot fi susținute online este dat de faptul că nu există niciun sistem informatic care să permită organizarea acestor probe prin garantarea obiectivității acestora. Dacă aceste competențe ar fi susținute online, ar exista probabilitatea de fraudare a examenelor, nefiind permisă o monitorizare a acestui proces. De exemplu, elevii susțin competențele digitale, dar și competențele la limba străină sub forma unui test, care nu poate fi susținut decât offline, în condiții optime și prin garantarea respectării normelor igienico-sanitare și de distanțare socială
specifice contextului”, arată elevii într-un comunicat.

Reprezentanții elevilor spun că aceste probe ar trebui organizate ca până acum sau anulate, în cazul că specialiștii ar spune că prin organizarea lor elevii ar risca infectarea cu coronavirus.

”Probele de competențe din cadrul examenului de Bacalaureat nu pot fi organizate din două motive centrale: în primul rând, vorbim despre faptul că Ministerul Educației și Cercetării nu a luat în calcul faptul că există în continuare elevi de clasa a XII-a care nu au echipamentele necesare pentru a se conecta la sistemul educațional online. Afirmarea faptului că aceste competențe vor fi organizate online demonstrează abordarea superficială în privința acestor probe, în lipsa unui sistem informatic riguros și a unor măsuri pentru a împiedica frauda în cadrul examenului”, a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Articolul precedentMonica Anisie: Inspectoratele școlare centralizează situația elevilor fără tablete/ Guvernul dă 150 de milioane de lei
Articolul următorSondaj UNICEF: O treime dintre elevi nu sunt mulțumiți de școala online