Acasă Actualitate Medic de Spitalul „Victor Babeş”, despre vacanța de o lună: „Nu este...

Medic de Spitalul „Victor Babeş”, despre vacanța de o lună: „Nu este vacanţă de mers încolo şi încoace”

Foto: unplash.com

Elevii care nu susțin anul acesta examene națională întră în vacanță de o lună- în perioada 2 aprilie- 4 mai. Medicii spun că această perioadă de o lună este o perioadă de „stat cât mai mult în casă”. Simin Florescu, managerul interimar al Spitalului „Victor Babeş” din Capitală spus într-o emisiune la Digi24 că mai mult de jumătate dintre cei care s-au îmbolnăvit au luat virusul după ce au plecat în concediu.

„Chiar dacă este vacanţă, nu este vacanţă de mers încolo şi încoace. E o vacanţă de stat în casă cât mai mult, că nu avem încotro şi de respectat regulile în momentul în care se iese în exterior pentru că altfel nu o să terminăm prea curând. Din păcate, este un fenomen foarte complex această pandemie şi nu se termină numai dacă că cineva ordin să se termine sau dacă cineva nu mai are chef de ea. Pur şi simplu trebuie să punem cu toţii umărul, nu avem cum altfel, nu avem cum”, a afirmat Simin Florescu, manager interimar al Spitalului ”Victor Babeş” din Bucureşti, duminică, la Digi 24.

Reamintim că Ministerul Educației a decis săptămâna trecută că elevii din clasele primare, gimnaziu- mai puțin clasa a VIII-a și liceu- mai puțin clasa a XII-a vor avea vacanță între 2 aprilie și 4 mai.

Citiți și: ULTIMA ORĂ Datele examenelor rămân neschimbate| Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a învață online în aprilie VIDEO

Structura anului școlar 2020-2021 – după măsurile luate de Ministerul Educației

Articolul precedentClasa pregătitoare 2021: Înscrierea începe luni| Descarcă fișa de înscriere
Articolul următorSimulare Evaluarea Națională 2021| Subiecte la proba de Română: Rezumat din „Solenoid” de Mircea Cărtărescu