Acasă Universitar DOCUMENT: Lucrările de licență și de doctorat pot fi susținute și online,...

DOCUMENT: Lucrările de licență și de doctorat pot fi susținute și online, dar trebuie înregistrate integral

Univeristățile rămân închise până în toamnă, dar activitatea lor poate fi făcută și online, potrivit unui ordin de ministru privind luarea unor măsuri în domeniul învățământului superior din România, publicat în Monitorul Oficial.

”În baza autonomiei universitare, cu respectarea calității actului didactic și cu asumarea răspunderii publice probele pentru examenul de licență se pot desfășura și online, în baza unei procedure aprobate de senat, dacă univeristatea dispune de o  platformă electronica adecvată”, arată ordinal.

Susținerea online trebuie înregistrată integral pentru fiecare student în parte și arhivată la nivelul facultății.

La fel, susținerea lucrării de dizertație se poate susține și online, dar trebuie înregistrată integral pentru fiecare student în parte.

Susținerea lucrării de doctorat poate avea loc și online, dar înregistrată integral pentru fiecare absolvent în parte și arhivată.

Profesorii care vor să-și susțină teza de abilitare, care le dă dreptul să conducă doctorate, vor putea face acest lucru și online, dar vor fi înregistrați.

Ordonanța mai prevede că profesorii vor raporta la finalul fiecărei luni în cadrul fișelor de pontaj aspectele  specific pentru activitățile din online.

Articolul precedentSondaj UNICEF: O treime dintre elevi nu sunt mulțumiți de școala online
Articolul următorOFICIAL Schimbare importantă la admiterea la facultate: Mediile din liceu se pot lua în calculul mediei generale de admitere