Acasă Preuniversitar ULTIMA ORĂ Fără test grilă la ADMITEREA de la colegiile naţionale militare

ULTIMA ORĂ Fără test grilă la ADMITEREA de la colegiile naţionale militare

Absolvenții de clasa a VIII-a care vor să urmeze cursurile colegiilor militare nu vor mai susține în acest an testul grilă de verificare a cunoştinţelor la disciplinele Limba şi literatura română şi Matematică, programat în data de 21 mai 2020 ca primă etapă pentru admiterea în colegiile naţionale militare. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook Recrutare MApN. Testul grilă nu se va da la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia şi la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza.

Candidaţii care participă la admiterea în învăţământul liceal militar vor fi ierarhizaţi şi repartizaţi computerizat, prin aplicaţia informatică ADLIC, în limita cifrei de şcolarizare aprobate pentru fiecare colegiu naţional militar, în ordine strict descrescătoare a mediei de admitere prevăzută la pct. I, din anexa nr.2 din Ordinul ministrului Educaţiei Naţionale nr. 4.948 din 27 august 2019 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020 – 2021 şi a opţiunilor exprimate.

Conform ordinului, media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor V – VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

  • În anul 2020 nu se mai susține testul grilă de verificare a cunoștințelor la limba și literatura română și matematică.
  • Probele de selecție vor fi reluate în perioada 18 – 22 mai 2020.
  • Candidații vor fi planificați și anunțați telefonic de personalul birourilor informare-recrutare.
  • Examinarea medicală va avea loc în perioada 18 mai – 05 iunie 2020.
  • Finalizarea dosarelor de candidat va avea loc până la data de 12 iunie 2020.

Toate activitățile se vor desfășura în condițiile păstrării distanței și a aplicării tuturor măsurilor de protecție împotriva contaminării cu SARS-CoV-2.

Candidaţii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă şi au susţinut Evaluarea naţională la limba şi literatura maternă respectivă pot opta pentru stabilirea mediei la evaluarea naţională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă şi literatură maternă.

MEDIA DE ADMITERE, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor V – VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.
Calculul mediei de admitere se face astfel:
MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN*),
unde: MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIIIa.

În vederea admiterii, candidații vor fi ierarhizați și repartizați computerizat, prin aplicația informatică ADLIC, în limita cifrei de școlarizare aprobate pentru fiecare colegiu național militar, în ordine strict descrescătoare a mediei de admitere prevăzută la pct. I, din anexa nr. 2 din Ordinul ministrului educației naționale nr. 4948 din 27 august 2019 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021 și a opțiunilor exprimate.

Articolul precedentTeleșcoala cu alt ORAR: De luni, lecțiile vor avea 48 de minute
Articolul următorCercetătorii de la Ad-Astra solicită ordinele de numire ale directorilor institutelor de cercetare