Acasă Actualitate Monica Anisie: Definitivatul rămâne valabil și se susține în 22 iulie

Monica Anisie: Definitivatul rămâne valabil și se susține în 22 iulie

Foto: edu.ro

Examenul de definitivat rămâne valabil și va avea loc pe 22 iulie. La fel, se vor susține și gradele didactice, a spus ministrul Educației, Monica Anisie, la Realitatea Plus. Declarația vine în contextul în care concursul de titularizare a fost suspendat pentru respectarea legii prin care este instituită starea de alertă.

Examenul de definitivare rămâne valabil  și se va susține în 22 iulie. Este important ca profesorii să știe că vom continua cu examenele pentru  definitivat și pentru gradele didactice”, a spus Monica Anisie.

Potrivit Ghidului informativ în contextul COVID-19, postat pe site-ul Ministerului Educației, definitivatul are loc în data de 22 iulie. Numărul maxim al candidaților repartizați în săli va fi de maximum 10 candidați. Nota minimă de promovare a examenului este 8 (opt).

În sesiunea 2020, nota obținută la examen se calculează după formula: ND=(2NI+NP+7NS)/10, unde * ND – nota de la definitivat, * NI – nota de la inspecție (respectiv cea mai mare dintre notele la cele două inspecții de specialitate obținute de candidatul care a susținut ambele inspecții), * NP – nota pentru portofoliu, NS – nota la probă scrisă (toate notele fiind obținute de candidat în sesiunea de examen curentă).

Citiți și:

DEFINITIVAT 2020: La proba scrisă, 10 candidați într-o sală de examen

Definitivat 2020: Ce modificări propune Ministerul Educației

Articolul precedentTitularizare 2020. Monica Anisie: Dacă legea permite, se poate organiza titularizarea
Articolul următorDin 2021, taxe mai mari pentru studenţii din UE, inclusiv români, la universităţile din Anglia