Acasă Preuniversitar Oficial: Programul „Școala de acasă”, în Monitorul Oficial/ Inspectoratele școlare numără elevii...

Oficial: Programul „Școala de acasă”, în Monitorul Oficial/ Inspectoratele școlare numără elevii fără tablete

Foto: pixabay.com

Bugetul Ministerului Educației și Cercetării pe anul 2020 se suplimentează cu suma de 150 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, potrivit  hotărârii de Guvern prin care se aprobă Programul național „Școala de acasă” în vederea achiziționării de dispozitive electronice, cu conexiune la internet, pentru elevii din medii defavorizate publicată, luni, în Monitorul Oficial.

Inspectoratele școlare sunt cele care centralizează numărul de elevi care au nevoie de dispozitive electronice.

”Achiziția dispozitivelor se realizează de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, prin încheierea de acorduri-cadru, la solicitarea Ministerului Educației și Cercetării în baza fundamentării necesarului de către inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București”, scrie în HG.

De asemenea, criteriile de repartizare a dispozitivelor electronice cu conexiune la internet sunt stabilite prin ordin al ministrului educației și cercetării, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat, centralizate de inspectoratele școlare.

Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate necesitățile, valoarea estimată pentru fiecare produs în parte, caietul de sarcini și specialiștii care vor acorda suport tehnic pe toată perioada de organizare și derulare a procedurilor de atribuire, precum și persoanele care vor face parte din comisiile de evaluare, în termen de maximum 3 zile de la solicitarea Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate.

Citiți și: Monica Anisie: Inspectoratele școlare centralizează situația elevilor fără tablete/ Guvernul dă 150 de milioane de lei

Articolul precedentVIDEO Daniel Funeriu și Mihai Miclăuș: De ce coronavirusul nu e făcut de om
Articolul următorDOCUMENT Ce programe universitare intră în lichidare/ Lista completă pentru anul 2020-2021