Acasă Preuniversitar Monica Anisie, precizări despre examene: Contestațiile de la Evaluarea Națională se vor...

Monica Anisie, precizări despre examene: Contestațiile de la Evaluarea Națională se vor depune în două zile

foto: edu.ro

Monica Anisie, ministrul Educației, a făcut precizări despre examenele naționale la o emisiune de la TVR1. Ministrul a spus că mâine va aproba calendarul pentru bacalaureat, după consultarea cu partenerii sociali. În privința Evaluării Naționale, contestațiile pentru rezultate vor putea fi depuse în două zile după afișarea rezultatelor, fie online, fie la sediul școlii.

Declarația Monicăi Anisie:

Așa cum știti în data de 2 iunie se vor întoarce la școală elevii de clasa a VIII-a și clasa a XII-a și revenirea în clasa a XII-a se va face în condiții speciale tocmai pentru a limita răspândirea virusului. Deci până la data de 2 iunie, unitățile de învățământ trebuie să fie pregătite să-I primească atât pe elevi,cât și pe profesori.

Participarea la aceste cursuri este opțională. Părinții sunt cei care vor decide dacă elevii vor veni la școală după ce vor evalua starea de sănătate a copilului și a celorlalți membrii ai familiei. Cei care nu vor putea participa fizic la aceste cursuri se vor pregăti în continuare ca și până acum, în sistem online. Conducerea unității de învățământ va asigura resurse educaționale pentru aceia care nu au acces la tehnologie.

Calendarul pentru examenele naționale a fost deja aprobat după consultarea partenerilor sociali. A fost publicat în Monitorul Oficial.

Am spus de la început că nu sunt schimbări pentru Evaluarea Națională, evaluarea începe de data de 15 iunie, cu proba de limba si literature română. Singura modificare prevăzută în calendarul pentru evaluarea națioanlă este cea referitoare la perioada de contestații. Dacă în vechiul calendar era prevăzută o perioadă de câteva ore, anul acesta pentru contestații am prevăzut o perioadă mai lungă, adică două zile, asta pentru a veni în sprijinul părinților care o pot trimite online, adică pe mail, fie o pot depune fizic la unitățile de învățământ.

În cee ace privește examenul de bacalaureat, așa cu s-a anunțat public, calendatul va fi și el discutat în comisia de dialog social de mâine. Cum am anunțat prima probă va fi în data de 22 iunie la limba si literature română.

Cei de clasa a VIII-a pot depune la secretariatul unității de învățământ, unitățile de învățământ vor stabili care este calendarul pe care să îl publicăm în Monitorul Oficial.

Ordinul comun vine cu recomandări pe care le punem în practică împreună cu autoritățile publice locale. Și înainte erau prevăzute mpsuri penrru eleviiu care erau ăn spital. Se menține măsura de a putea participa și elevii care se află în doficiltatee din punct de vedere medical.

Despre parrticiparea elevilor  asimptomatici la examene:  Am transmis o adresă către ministrul Sănătății pentru a ne face toate precizările necesare, pentru că Ministerul Educației nu poate să ia măsuri cu privier la acest aspect.

Articolul precedentAsociațiile elevilor și studenților îi îndeamnă pe tineri să rămână precauți în cele 3 zile fără restricții
Articolul următorFSLI: Vrem o procedură clară pentru încheierea mediilor pe semestrul al doilea