Acasă Preuniversitar Școlile private autorizate primesc și ele finanțare per elev

Școlile private autorizate primesc și ele finanțare per elev

Foto: pixabay.com

Școlile și grădinițele private autorizate vor primi finanțare de la stat per elev, în perioada stării de alertă, a anunțat  vicepremierul Raluca Turcan, duppă ședința de guvern. Până acum primeau această finanțare per elev numai școlile acreditate.

Raluca Turcan a explicat că decizia de a include în finanțarea per elev și unitățile autorizate a fost luată pentru că școlile și grădinițele private au fost afectate financiar de decizia de închidere pentru tot restul anului școlar, din cauza închiderii școlilor în contextual coronavirusului.

Statul asigură finanţarea de bază  și pentru preşcolarii şi elevii din învăţământul de stat, pentru şi preşcolarii din învăţământul particular şi cel confesional, autorizat provizoriu, precum şi pentru elevii din învăţământul general obligatoriu particular şi cel confesional, care studiază în unităţi de învăţământ autorizate provizoriu, anunță Ministerul Educației într-o informare.

De asemenea, statul asigură finanţarea de bază pentru învăţământul profesional, liceal particular şi cel confesional, autorizat provizoriu, pentru perioada suspendării cursurilor din anul școlar 2019-2020, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.  

Finanţarea se face în baza şi în limitele costului standard per elev, per preşcolar, după caz, conform metodologiei elaborate de Ministerul Educaţiei și Cercetării.

La începutul lunii aprilie, Ministerul Educației a înființat un grup de lucru la nivelul ministerului  cu scopul  de a identifica soluțiile pentru sprijinirea acestui tip de învățământ.

În prezent, în România există aproximativ 1.500 de unități particulare de învățământ autorizate și acreditate.

Articolul precedentReacția Antoniei Pup, președintele CNE, la OUG cu transportul elevilor: Nu putem vorbi despre o măsură fezabilă/ Trebuie abrogate celelalte hotărâri
Articolul următorDefinitivat 2020: Se recunoaște nota obținută la ultima inspecție la clasă/ Cum se obține gradul didactic II