Acasă Preuniversitar Raluca Turcan: Operatorii de transport, obligați să asigure transportul gratuit al elevilor

Raluca Turcan: Operatorii de transport, obligați să asigure transportul gratuit al elevilor

Foto: Gov.ro

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că au fost prelungite licențele pentru transportul elevilor. Operatorii de transport public vor avea obligația să-I transporte gratuitpe elevi,în caz contrar riscă să rămână fără licență.

”Astăzi prin ordonanță de urgență am decis ca operatorii de transport să asigure transportul gratuit al elevilor sub sancțiunea încetării contractelor, fie de delagare a serviciului de transport sau chiar de retragerea licențelor de transport în cazul transportului interjudețean. În felul acesta, sute de copii care până acum erau văduviți de educație gratuită de calitate dar și de siguranța vieții personae au primit o mana de ajutor din partea Guvernului Orban. Cum se derulează acest process? Licențele au fost prelungite, consiliile județene preiau aceste licențe sau contracte de servicii publice cu operatorii de transport și au obligația să pună această condiție ca aceștia să realizeze transportul gratuit”, a spus Raluca Turcan la finalul ședinței de guvern.

În luna februarie, Guvernul a dat o ordonanța de urgență prin care încerca să rezolve problema transportului elevilor, dar pe care Consiliul Național al Elevilor a contestat-o spunând că îi  discriminează pe  elevi. Elevii spuneau că în textul ordonanței era menționață sintagma elevii care nu pot fi școlarizați, sintagmă discriminatorie pentru elevii care învață în mediul rural și studiază într-un liceu într-o localitate învecinată, care are o specializare diferită de cea a unității de învățământ preuniversitar din localitatea de domiciliu a elevului.

Articolul precedentCum se pregătesc școlile pentru reluarea orelor/Cazul Colegiului ”Sf. Sava” din București
Articolul următorReacția Antoniei Pup, președintele CNE, la OUG cu transportul elevilor: Nu putem vorbi despre o măsură fezabilă/ Trebuie abrogate celelalte hotărâri