Acasă Actualitate Klaus Iohannis, mesaj pentru elevii „supereroi”: „Am foarte mare încredere în voi”

Klaus Iohannis, mesaj pentru elevii „supereroi”: „Am foarte mare încredere în voi”

Foto: Facebook Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, cu ocazia începerii noului an şcolar preuniversitar, că, în contextul pandemiei, elevii vor putea să fie „supereroi” care, prin purtarea măştii, spălării pe mâini şi respectarea îndrumărilor profesorilor, îi ocrotesc pe părinţii şi bunicii lor.

„Dragi elevi, chiar dacă astăzi începem un nou an şcolar altfel decât eraţi obişnuiţi, entuziasmul, nerăbdarea şi bucuria de a reveni la şcoală au rămas neschimbate. Trecem cu toţii printr-o situaţie care, în urmă cu câteva luni, ar fi părut posibilă doar în cărţi sau în filme. Până când vom reuşi să învingem virusul care ne-a schimbat tuturor modul de viaţă, va trebui ca la şcoală să respectaţi câteva măsuri speciale, concepute pentru a nu pune în pericol sănătatea voastră şi a celor dragi. Fiecare dintre voi veţi avea ocazia să fiţi un supererou care, atunci când poartă mască, se spală des pe mâini şi ascultă îndrumările cadrelor didactice, îşi ocroteşte părinţii şi bunicii, cei mai expuşi pericolului de a se îmbolnăvi. Eu am foarte mare încredere în voi şi, împreună, vom trece cu bine prin această perioadă!”, a susţinut Iohannis.

Ce le transmite profesorilor

Președintele le-a adresat câteva cuvinte şi cadrelor didactice şi şi-a exprimat convingerea că acestea vor reuşi să fie alături de elevi atât în clasă, cât şi la distanţă, în cazul cursurilor online.

„Dragi dascăli, frumoasa misiune pe care v-aţi ales-o devine anul acesta una extrem de grea. Obiectivul prioritar de a oferi învăţământ de calitate este dublat acum de necesitatea desfăşurării actului educaţional în condiţii sanitare cât mai sigure, deopotrivă pentru elevi şi cadre didactice. Păşim cu toţii pe un teritoriu necunoscut şi tocmai de aceea va fi nevoie de multă răbdare, flexibilitate şi energie, va trebui să găsiţi resurse interne şi adesea să vă adaptaţi la situaţii neprevăzute. Sunt convins însă că veţi reuşi să îi însoţiţi pe copii în fascinanta călătorie a cunoaşterii, fie că vă veţi afla alături de ei în clasă, fie la distanţă, prin intermediul mijloacelor de comunicare on-line. Vă doresc un an şcolar cât mai bun şi vă mulţumesc pentru implicarea voastră!”

Începerea şcolii a fost marcată în acest an, ca urmare a crizei generate de Covid şi a luptelor politice de dinaintea alegerilor locale şi parlamentare, de controverse, acuzaţii, reproşuri şi confuzie.

Citiți și: Monica Anisie: În 11 județe nicio școală nu începe în scenariul roșu

Articolul precedentMonica Anisie: În 11 județe nicio școală nu începe în scenariul roșu
Articolul următorVIDEO Protest cu „porci zburători” în prima zi de școală/ Elevii au protestat că n-au tablete