Acasă Preuniversitar Evaluarea Națională 2020: Calendarul examenelor, în Monitorul Oficial

Evaluarea Națională 2020: Calendarul examenelor, în Monitorul Oficial

Ordinul privind organizarea Evaluării Naționale a fost publicat în Monitorul Oficial. Elevii de clasa a VIII-a vor da proba de limba română pe 15 iunie, iar pe cea de matematică pe 17 iunie.

”Supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală, de minimum un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba”, se arată în ordinul de ministru din Monitorul Oficial.

Modificări și completări aduse Metodologiei de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII) din acest an școlar:

  • Elevii aflați în izolare/confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține probele conform unei proceduri speciale, elaborate de Ministerul Educației și Cercetării. Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a EN VIII.
  • Contestațiile pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
  • Supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală, de minimum un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba.
  • Depunerea/transmiterea contestațiilor se va realiza pe data de 22 iunie, între orele 16:00 – 19:00 și pe data de 23 iunie între orele 08:00 – 12:00.

CALENDARUL EVALUĂRII NAȚIONALE 2020

02 – 05 iunie 2020 Înscrierea la evaluarea națională
15 iunie 2020 Limba și literatura română – probă scrisă
17 iunie 2020 Matematica – probă scrisă
18 iunie 2020 Limba și literatura maternă – probă scrisă
22 iunie 2020 Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
22 iunie (ora 16:00 – ora 21:00) Depunerea contestațiilor
23 – 26 iunie 2020 Soluționarea contestațiilor
27 iunie 2020 Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Citiți și ULTIMA ORĂ Cum se vor desfășura examenele naționale/ Nouă măsuri propuse de INSP

Calendar Evaluare Națională 2020 – propunerea Ministerului Educației

Articolul precedentEvaluarea Naţională 2020: Procedură specială pentru elevii aflaţi în izolare sau confirmaţi pozitiv la COVID-19
Articolul următorProgramele de pregătire pentru profesori vor fi online/ Care sunt condițiile