Acasă Scoala in Lume Finlandezii au redeschis școlile/ Unul din 10 elevi nu a mers la...

Finlandezii au redeschis școlile/ Unul din 10 elevi nu a mers la școală

pixabay.com
pixabay.com

După două luni de învățare de la distanță, școlile finlandeze s-au redeschis joi. În multe regiuni ale Finlandei elevii s-au întors în mare parte la clasă. Însă, în regiunea Helsinki, unul din zece copii din stă  acasă, potrivit yle.fi.

Statisticile arată că numărul absențelor din prima zi de predare la clasă  a fost semnificativ. Aproximativ 7.800 de elevi din zona Helsinki au rămas departe de cursurile de la școală. În această zonă învață aproximativ 100.000 de elevi din școlile primare din Helsinki, Vantaa și Espoo.

Aproximativ 8,5 % din cei 44.200 de elevi din școlile primare din Helsinki au lipsit în prima zi de deschidere a cursurilor.

În Espoo, 7,6 % din toți elevii din școlile primare au stat acasă în prima zi de predare la clasă. În Espoo există 29.000 de elevi în învățământul în limba finlandeză.

În schimb, școlile din Tapiola au primit cereri de scutire de la prezența la clasă de la 4,9 % dintre părinți sau tutorii copiilor.

În Vantaa, 8,5 % dintre cei 24.000 de elevi ai școlii primare din oraș au absentat joi.

Cei care s-au întors la școală au respectat distanțarea fizică, iar orele încep și se termină în etape pentru diferitele clase.  Mesele și pauzele  sunt puse eșalonate pentru a menține un număr minim de copii. Elevii se spală des pe mâini.

Articolul precedentConsiliul Elevilor: Din ordonanța de urgență a Guvernului nu reiese cum vor circula elevii gratuit
Articolul următorEvaluarea Naţională 2020: Procedură specială pentru elevii aflaţi în izolare sau confirmaţi pozitiv la COVID-19