Acasă Actualitate Mesajul președintelui pentru sindicaliști: Profesorii au primit măriri în acest an/ Banii...

Mesajul președintelui pentru sindicaliști: Profesorii au primit măriri în acest an/ Banii sunt care sunt

Foto: presidency.ro

După ce sindicatele din Educație au spus că vor să boicota începerea anului școlar din cauză că salariile lor nu vor crește așa cum era programat, președintele Klaus Iohannis a spus miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că nu crede că se va întâmpla acest lucru. Acesta a spus că totuși profesorii au primit o mărire de salariu în acest an, iar mărirea din septembrie nu se poate da din cauză de pandemie și de criză economică.

„Nu cred că se va boicota începerea anului școlar, însă pot să înțeleg foarte bine îngrijorările lor. A fost vorba, tot din motive electorale ca să fim foarte onești, de niște creșteri salariale anticipate. În legea salarizării aceste creșteri trebuiau să fie operaționalizate din 2022. Din varii motive aceste creșteri s-au dat anticipat. Mai exact trebuia să aibă loc o creștere la începutul acestui an și o creștere înainte de începerea anului școlar.

Din motive regretabile, care țin de epidemie și de criza economică, bugetul s-a micșorat, nu s-a micșorat, nu s-a mărit, și atunci Guvernul trebuie să gestioneze ceea cea mai rămas disponibil.

Însă, vreau să reamintesc tuturor că acea creștere de 8% de la începutul anului s-a realizat. Deci în acest an cadrele didactice au primit acea mărire. Este un fapt, ușor de verificat. Această creștere din toamnă, din păcate, din motive bugetare nu mai este posibilă acum și a fost amânată pentru la anul. Suntem convinși că situația economică va fi mai bună decât în acest an și toată lumea speră că toată.

Este regretabil, așa cum e regretabil că nu au putut crește pensiile, alocațiile pentru copii, Însă, banii sunt care sunt. Și Guvernul trebuie să opereze cu aceste sume. Și iată că totuși a găsit și bani pentru creșterile de la începutul acestui an, să crească și pensiile și să crească alocațiile”, a spus Klaus Iohannis.

Citiți și: VIDEO Klaus Iohannis, despre începerea anului școlar: Școala nu va începe ca de obicei/ Măsurile nu sunt complicate

FSLI: 10.000 de profesori pensionari au nevoie de salarii mărite pentru a-şi cumpăra echipamente de protecţie

FSLI: Educația nu este „cârciuma” sistemului bugetar

VIDEO Ludovic Orban: După părinți, pe dascăli i-am iubit cel mai mult/ De ce nu pot crește anticipat salariile

Sindicaliștii din Educație: Dacă nu se măresc salariile, blocăm anul școlar

VIDEO Orban a comparat banii pentru dascăli cu banii de băutură/Sindicaliștii îi cer să-și prezinte scuze

Articolul precedentVIDEO Klaus Iohannis, despre începerea anului școlar: Școala nu va începe ca de obicei/ Măsurile nu sunt complicate
Articolul următorCe le spune Klaus Iohannis părinților: Îi încurajez pe toți să-și trimită copiii la școală dacă sunt sănătoși