Acasă Preuniversitar Elevii cer o platformă specială despre examenele naționale/ Ei spun că primesc...

Elevii cer o platformă specială despre examenele naționale/ Ei spun că primesc mesaje contradictorii

Foto: CNE

Consiliul Național al Elevilor spune că elevii sunt confuzi din cauza informațiilor contradictorii apărute în ultimele zile. Ei nu mai știu dacă să poarte sau nu mască, după ce ordinul comun al ministrului educației și cercetării și ministrului sănătății a fost modificat. 

Solicităm Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Sănătății coordonarea în sensul lansării unei platforme unice de informare pentru elevi, părinți și profesori, care să conțină informații relevante cu privire la modul în care se vor desfășura examenele naționale, dar și pregătirea aferentă acestora”, arată elevii.

”Elevii din România sunt afectați de fiecare mesaj public contradictoriu lansat de decidenții din domeniul educațional, iar informațiile lansate în spațiul public, prin presă, sunt adeseori singurele surse de informare pe care le întâlnim în comunitățile școlare. Este fără precedent ca, în aceeași săptămână, elevii să se confrunte cu declarații contradictorii din partea Guvernului, declarații publice care stârnesc incertitudine la toate nivelurile educației”, mai spun elevii

Elevii au nevoie de răspunsuri, însă tot ce primesc este incertitudine. Mii de comunități școlare se informează din presă pentru că nu primesc răspunsuri accesibile de la Ministerul Educației și Cercetării. Cu mască sau fără mască? Aceasta este întrebarea la care ne pot răspunde doar medicii epidemiologici, dar cum poate un elev să fie îndemnat la calm și solidaritate în timp ce, de săptămâni de zile până acum, a ascultat zeci de declarații contradictorii din partea membrilor aceluiași Guvern?” a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Articolul precedentAdmiterea la facultățile militare se va face prin repartiție – proiect
Articolul următorCe diplome universitare din China vor fi recunoscute în România