Acasă Actualitate Record de olimpici care dau admiterea la UMF Bucureşti/ Examenul are...

Record de olimpici care dau admiterea la UMF Bucureşti/ Examenul are loc la Romexpo

Foto Facebook: UMF Bucuresti

Concursul de admitere în Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti va avea loc duminică, 26 iulie 2020, începând cu ora 09:00, în mai multe locații din Centrul Expozițional Romexpo, în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM). Pentru concurs s-au înscris 3.326 de candidaţi, dintre care 28 sunt absolvenți de liceu care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat, iar 46 sunt olimpici naționali și internaționali. Aceştia, cu excepția celor 46 de olimpici care sunt declarați deja admiși, vor concura pentru ocuparea celor 1.114 locuri, din totalul de 1.160, finanţate de la bugetul de stat și 292 locuri cu taxă scoase la concurs.

Pe facultăţi, pentru specializarea „medicină” (360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu) au fost repartizate 660 locuri finanţate de la buget şi 150 locuri cu taxă. Pentru specializarea „medicină dentară” (360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu) sunt un număr 180 locuri finanţate de la buget şi 100 locuri cu taxă. La Facultatea de Farmacie (300 de credite pentru 5 ani de studiu) sunt scoase la concurs 150
locuri finanţate de la buget şi 20 locuri cu taxă. La FMAM, pe segmentul Moaşe şi Asistenţă Medicală Generală (4 ani de studiu, 240 de credite) sunt 95 locuri finanţate de la buget şi 4 locuri cu taxă, iar pentru alte specializări FMAM ( 3 ani de studiu şi 180 de credite) au fost repartizate 75 de locuri finanţate de la buget şi 18 de locuri cu taxă, alte 4 locuri fiind scoase la concurs pentru absolvenții din centrele de plasament.

Din perspectiva numărului candidaților înscriși în cursa pentru admiterea în Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, asistăm anul acesta la o creștere semnificativă, cu aproximativ 300 de concurenți față de anul precedent, fapt ce demonstrează implicit, un interes amplificat al absolvenților de liceu față de profesia de medic și cred că, în următorii ani, acest trend va fi unul ascendent în condițiile în care vor continua să se dezvolte politicile din domeniul sănătății prin care statutul de medic va fi foarte bine poziționat în ierarhia socio-profesională și superpozabil sistemelor sanitare occidentale” a declarat Prof.Dr. Viorel Jinga, Rector al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

Concurență de 4 pe loc la Facultatea de Medicină

Pentru cele 660 de locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 2.246 candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară, 541 de candidaţi/180 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 134 de candidaţi/150 de locuri, iar
pentru FMAM (4 sau 3 ani de studiu), 405 de candidaţi/170 de locuri. Pentru candidații ale căror medii de admitere, nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat, sunt puse la dispoziţie alte 292 de locuri cu taxă.

Taxa de studiu stabilită de către Senatul UMF “Carol Davila” pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2020–2021 este de 9000 lei /an de studiu pentru Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie şi 6000 lei/an de studiu pentru FMAM. Taxa de studiu anuală va fi platită în 3 tranşe (prima tranşă – 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală).

Examenul are loc la Romexpo

Pandemia COVID 19 a schimbat modul de organizare a examenului de admitere de anul acesta, anul acesta examenul se organizează la Centrul Expozițional Romexpo, pe spațiul de peste 10.000 de metri pătrați, la Pavilioanele B1,B2,C1 și C2.

„Alegerea Centrului Expozițional Romexpo pentru desfășurarea acestui concurs important cred că a fost cea mai bună opțiune, spațiile de aici , de peste 10.000 de metri pătrați, dându-ne posibilitatea de a le oferi tuturor candidaților condiții optime pentru a susține examenul, cea de a doua variantă a locației, pe care am analizat-o, Arena Națională putând să genereze un disconfort termic concurenților, temperaturile acestui sfârșit de lună anunțânu-se extrem de ridicate chiar și pentru ore matinale.Totodată, vor fi respectate cu strictețe toate măsurile de prevenire împotriva COVID 19, conform Ordinului Ministrului Sănătății – 1228/2020 începând cu triajul epidemiologic, dezinfectarea mâinilor sau purtarea obligatorie a măștilor de protecție facială și bineînțeles distanțarea socială de minim 1,5 metri între candidați” a ținut să precizeze rectorul UMF “Carol Davila”, a mai spus rectorul Viorel Jinga.

Articolul precedentRaport: România stă prost la alfabetizarea științifică
Articolul următorTitularizare 2020: A fost publicată lista candidaților înscriși la concurs