Acasă Actualitate BAC 2021. Proba la Matematică sau Istorie se susține marți| Modele de...

BAC 2021. Proba la Matematică sau Istorie se susține marți| Modele de subiecte

Bacalaureat 2021. Examenul de Bacalaureat continuă marţi cu proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie. Candidații au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele.

La matematică, elevii primesc subiecte în funcție de profilul urmat la liceu – Matematică Informatic, Tehnologic, Științele Naturii și Pedagogic.

Atât la Matematică, cât și la Istorie, subiectele fiind din materia adaptată la situația învățământului online.

Ministerul Educației a publicat modele de subiecte și teste de antrenament pentru fiecare disciplină de concurs în parte:

Model Subiecte Matematică – Mate Info – BAC 2021

Barem Mate Info – BAC 2021

Model Subiecte Matematică – Tehnologic – BAC 2021

Barem Tehnologic – BAC 2021

Model Subiecte Matematică – Științele Naturii – BAC 2021

Barem Științele Naturii – BAC 2021

Model Subiecte Matematică – Pedagogic – BAC 2021

Barem Pegagodic -BAC 2021

Model Subiecte Istorie – BAC 2021

Barem Subiecte Istorie – BAC 2021

Probele scrise începla ora 9,00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Următoarele probe vor avea loc astfel:

marți, 29 iunie – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie)

miercuri, 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie)

joi, 1 iulie – limba și literatura maternă

Primele rezultate vor fi afișate luni, 5 iulie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 5 iulie 2021 (în intervalul orar 12:00 – 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este
semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate VINERI, 9 iulie 2021.

Articolul precedentBAC 2021. Un profesor de română a rezolvat subiectele. Ce trebuia să scrii pentru o notă mare
Articolul următorAdmitere Liceu 2021. Cu ce medii au fost admiși elevii la primele 50 specializări de anul trecut