Acasă Universitar Cearta rectorilor continuă/ SNSPA îl acuză pe Cîmpeanu că a sprijinit PSD...

Cearta rectorilor continuă/ SNSPA îl acuză pe Cîmpeanu că a sprijinit PSD și pe Liviu Dragnea

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, îi dă o nouă replică lui Sorin Cîmpeanu, pe care îl acuză de jocuri politice, inclusiv de sprijinirea PSD-ului și a lui Liviu Dragnea printr-o poziție pe care a luat-o în 2018, în numele Consiliului Național al Rectorilor. Pricopie spune că atunci când un rector ocupă o funcție politică este obligat să-și dea demisia.

”Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a luat notă de declarațiile de ieri ale domnului Sorin Cîmpeanu, pe tema ocupării simultane de către acesta a mai multor funcții academice și politice, respectiv rector, președinte al Consiliului Național al Rectorilor (CNR), parlamentar și Președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, aflându-se într-un vădit conflict de interese. De altfel, nu este prima dată când SNSPA semnalează că influența politicului şi cumulul de putere pot duce la derapaje în luarea deciziilor și există riscul ca CNR să fie acuzat de jocuri politice. În data de 27 ianuarie 2018, profesorul Sorin Cîmpeanu decidea, în numele Consiliului Național al Rectorilor, să sprijine o poziție politică a PSD, condus la momentul respectiv de Liviu Dragnea”, se arată într-un comunicat remis StiriEdu.ro.

SNSPA susține că va continua să facă toate demersurile legale pentru a clarifica problema politizării universităților și a CNR, care trebuie să rămână instituții independente și apolitice, conform legislației naționale și cutumelor internaționale.

”În cazul în care un rector ajunge să ocupe o funcție politică, există instituția suspendării sau cea a demisiei, după caz, în termen de 15 zile de la asumarea oficială a poziției de demnitate publică. Aceasta NU este o opțiune, ci o obligație legală. Un rector trebuie să se ocupe de universitate și nu de politică. În caz contrar, se ajunge la o încălcare a celor mai elementare norme etice și la alterarea funcțiilor și mandatului instituțiilor afectate de acest fenomen al “cumularzilor politici””, se arată în comunicat.

Citiți și: SNSPA îl acuză pe Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Rectorilor, de partizanat politic: Este un grav conflict de interese, tolerat politic timp de patru ani

Cearta foștilor miniștri/ Replica lui Sorin Cîmpeanu pentru Remus Pricopie: Unii își pierd echilibrul

Articolul precedentCe diplome universitare din China vor fi recunoscute în România
Articolul următorCum se dă admiterea la Universitatea din București/ Facultatea de Drept, singura la care se dă examen