Acasă Actualitate VIDEO Consiliul Național al Elevilor: Argumente pentru susținerea examenelor naționale

VIDEO Consiliul Național al Elevilor: Argumente pentru susținerea examenelor naționale

Consiliul Național al elevilor explică într-un video adresat celor care se pregătesc de examenele naționale de ce acestea trebuie susținute.

Elevii spun că în România nu există un sistem unitar de notare, atât în gimnaziu, cât și în liceu, de la școală la școală și de la clasă la clasă, de la profesor la profesor.

„Deși înțelegem îngrijorarea acestora în privința condițiilor de desfășurare a examenelor, există numeroase obstacole de natură etică și legislativă în calea unei astfel de măsuri, motiv pentru care ea nu a fost susținută în vreun moment de reprezentanții elevilor. Anularea și echivalarea examenelor ar implica stabilirea unei ierarhii incorecte la admiterea la liceu sau facultate, având în vedere faptul că, în România, nu avem un sistem de notare unitar. Nu ar mai exista un filtru care să dea șanse egale elevilor să acceadă în ciclul următor de învățământ”, susțin elevii.

Articolul precedentVIDEO Sfârșit de an școlar atipic pentru un liceu din Bistrița/ Elevii au stat la poartă, profesorii în curtea școlii
Articolul următorDOCUMENT Procedura prin care se obțin atestatele de competență lingvistică, în Monitorul Oficial