Acasă Actualitate Reproșul Ecaterinei Andronescu pentru Monica Anisie/ „Dacă aș fi făcut un asemenea...

Reproșul Ecaterinei Andronescu pentru Monica Anisie/ „Dacă aș fi făcut un asemenea lucru, toată Dâmbovița nu era de ajuns să mă curețe”

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, i-a reproșat actualului ministru al Educației, Monica Anisie, că a organizat la PNL Sector 2 o simulare pentru Evaluarea Națională. Fostul ministru a susținut într-o emisiune la B1 la care a participat și Anisie  că astfel se crează un precedent periculos. Monica Anisie a spus că, de un an de zile, profesorii din Centrul educațional de la PNL Sector 2 lucrează cu elevii și acum li s-a părut normal să facă o verificare cu elevii.

Ecaterina Andronescu: Doamna ministru,  să știti că ați susținut o simulare la partid, la Sectorul 2, și se  crează un precedent care e foarte greu după aceea de stopat. Eu cred că dacă aș fi făcut un asemenea lucru toată Dâmbovița nu era de ajuns să mă curețe în fața presei de un asemenea gest

Monica  Anisie: Nu la sediul PNL Sector 2, ci în cadrul PNL Sector 2 funcționează un centru educațional la care participă profesori în mod voluntar. Ei lucrează de un an de zile cu elevii, voluntar repet. La această simulare. pe care au organizat-o colegii profesori,  au participat 900 de elevi care nu au fost numai din București, ci și din toată țara, iar totul s-a petrecut online. Colegii au considerat că este necesar ca în această perioadă să lucreze cu copiii online, totul s-a petrecut online, și să le ofere și posibilitatea unei verificări înainte de examenele națioanle

Ecarina Andronescu: Știți că atunci când un ministru este membru într-un partid care organizează așa ceva se crează un precedent. Eu m-am străduit să țin lucrurile în matca lor normală, școala e școală, politica e politică.