Acasă Actualitate VIDEO Monica Anisie: „Definitivatul se desfășoară, nu este un concurs de ocupare...

VIDEO Monica Anisie: „Definitivatul se desfășoară, nu este un concurs de ocupare a posturilor”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat într-o emisiune la TVR 1 că examenul de DEFINITIVAT 2020 se desfășoară, pentru că nu este un concurs de ocupare a posturilor. Declarația a fost făcută în contextul în care examenul de titularizare, dar și alte etape din mișscarea de mobilitate a profersorilor, au fost suspendate pentru că Legea 55 nu permite, pe durata stării de alertă, desfășurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante, în instituțiile și autoritățile publice.

„Definitivatul se desfășoară, nu este un concurs de ocupare a posturilor”, a spus Monica Ansie la TVR 1.

Ministrul a spus că titularizarea a fost suspendată în ultimul moment pentru că nu era sigur că starea de alertă va fi prelungită.

”Starea de alertă a încetat pe 15 iunie. Exista posibilitatea să nu fie prelungită. Înscrierile pentru titularizare începeau pe 18 iunie. Prin urmare, a trebuit să așteptăm să se încheie starea de alertă, să vedem dacă se prelungește sau nu și abia după aceea puteam să luăm decizia suspendării acestui concurs. Înainte nu-și avea rostul să suspendăm un concurs care ar fi putut să se desfășoare”, a mai spus Monica Anisie.

Articolul precedentBAC 2020. Fără „Moromeții”, „Iona” și poezia lui Nichita Stănescu la proba de română din acest an
Articolul următorUn matematician român a primit Premiul Wittgenstein 2020, cel mai valoros premiu științific din Austria