Acasă Actualitate Cum vor da Evaluarea Națională elevii cu boli cronice și imunodeficiențe/ Ce...

Cum vor da Evaluarea Națională elevii cu boli cronice și imunodeficiențe/ Ce au discutat Monica Anisie și Mădălina Turza, președintele ANDPDCA

Ministrul Educației, Monica Ansisie, și președintele Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități Copii și Adopții (ANDPDCA), Mădălina Turza, au stabilit vineri, 5 iunie, încheierea unui protocol de colaborare privind implementarea educației incluzive, care va cuprinde inclusiv un plan de acțiune pentru implementarea Deciziei CNCD privind locurile dedicate elevilor cu CES și dizabilități.

În cadrul unei întâlniri de la Ministerul Educației, a fost luată în discuție posibilitatea ca evaluarea națională a elevilor cu boli cronice și imunodeficiențe să se poate realiza la domiciliu, în etapa a 2 a, din luna iulie, la cererea părintelui.

Identificarea de soluții privind educația copiilor cu CES și dizabilități în contextul epidemiei de Covid-19 orientate pe:

  • opțiunea părintelui: online/clasă
  • alternativ online și la clasă
  • ghiduri de pregătire pentru profesori/elevi/părinți – adaptare materiale didactice
  • sprijin, coordonare, supervizare părinți pentru educația online a copiilor
  • evaluarea națională a elevilor cu boli cronice și imunodeficiențe se poate realiza la domiciliu, în etapa a 2 a, din luna iulie, la cererea părintelui.

„Pentru mine, Mădălina Turza, acesta este un moment de răscruce, pe care mărturisesc că după mulții ani de luptă pentru educație incluzivă în România, mă pregăteam să-l transfer următoarei generații de părinți militanți. Se pare însă, că am privilegiul să trăiesc începutul acestui drum”, a scris Mădălina Turza pe contul personal de Facebook.

Articolul precedent5 Iunie – Ziua Învățătorului – 10 citate celebre despre învățători
Articolul următorMesajul lui Ludovic Orban de 5 Iunie: Învățătorii devin pentru mulţi copii adevărate modele