Acasă Actualitate Concursul pentru directori: Cine sunt observatorii invitați să suprevegheze examenul

Concursul pentru directori: Cine sunt observatorii invitați să suprevegheze examenul

Ministerul Educaţiei a precizat joi, într-o notă transmisă către inspectoratele şcolare, că la concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat sunt invitaţi să participe şi observatori.

Acești observatori sunt reprezentanți ai organizațiilor sindicale, ai federațiilor/asociațiilor de părinți, ai elevilor și agenților economici parteneri, desemnați de organizațiile reprezentative pe baza solicitării comisiei de organizare a concursului.

Potrivit Ministerului Educațieu, persoanele desemnate ca observatori se pot prezenta la centrele speciale în care se susţine proba scrisă a concursului, în data de 15 octombrie, începând cu ora 8,00.

„Având în vedere prevederile art. 6 alin. (1) din Metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de Învăţământ preuniversitar de stat, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei nr. 4597/2021, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora „la toate activităţile din cadrul concursului pentru funcţiile de director şi de director adjunct, sunt invitaţi să participe observatori”, persoanele desemnate ca observatori se pot prezenta la centrele speciale în care se susţine proba scrisă a concursului, în data de 15 octombrie 2021, începând cu ora 8,00. Observatorii nu vor avea acces în sălile în care se multiplică subiectele, iar accesul în sălile de concurs, pe durata probei scrise, va fi permis doar împreună cu preşedintele comisiei de organizare a concursului. Aceştia nu vor părăsi centrul special de concurs înainte de finalizarea probei scrise”, precizează informarea către inspectoratele școlare.

Ministerul Educaţiei a cerut, într-o altă notă, să se ia toate măsurile pentru derularea în condiţii de „maximă transparenţă şi corectitudine” a tuturor etapelor de concurs, iar evaluarea grilelor de la concurs să se realizeze în prezenţa candidatului şi observatorilor desemnaţi.

„Vă rugăm să luaţi toate măsurile pentru derularea în condiţii de maximă transparenţă şi corectitudine a tuturor etapelor concursului. În acest sens, vă reamintim că, potrivit prevederilor art. 11 alin. (2) din Metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, precum şi capitolului V al Procedurii operaţionale nr. 33805/06.10.2021, evaluarea grilelor de răspuns se va realiza în prezenţa candidatului şi a observatorilor desemnaţi”, arată Ministerul Educaţiei.

Citiți și: Concursul pentru directori: După proba scrisă, evaluarea lucrărilor va fi înregistrată

Concursul pentru directori: Regulile examenului de pe 15 octombrie

Concursul pentru directori: 55 de candidați nu vor putea participa vineri la examen din cauza Covid

Concursul pentru directori: Ministerul Educației a aprobat o sesiune specială

Concursul pentru directori: Ce subiecte pot primi profesorii la proba scrisă – unele sunt tip grilă

VIDEO Concursul pentru directorii de școală. Cîmpeanu: Se va da cu specialiști în HR de la firme private

Calendar concurs directori 2021. Câștigătorii vor fi numiți în funcție anul viitor

Concursul pentru directori: S-au înscris peste 9.200 de profesori

Cum arată site-ul pentru concursul de directorii| Ultimele detalii de la Ministerul Educației

Ministerul Educației a publicat bibliografia pentru concursul de directori

Articolul precedentNumărul localităților cu rata de infectare de peste 3/1.000 locuitori a ajuns la 1.800
Articolul următorAlte 29 de școli din Capitală au cerut să treacă online. Lista nominală