Acasă Actualitate Cine este Sorin Câmpeanu – nominalizat la Educație de PNL/ Adept al...

Cine este Sorin Câmpeanu – nominalizat la Educație de PNL/ Adept al „României Educate” și prieten cu toate partidele

Ales senator PNL, rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Sorin Cîmpeanu este nominalizarea pentru postul de ministru al Educației. Cimpeanu ocupă și funcția de preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR).

Sorin Cîmpeanu a adoptat de la început proiectul „România educată” al președintelui Klaus Iohannis. Într-o dezbatere despre proiect, Cîmpeanu declara că proiectul președintelui este singurul cu viziune în educaţie. „Proiectul România educată este singurul proiect de viziune în educaţie – are ca obiectiv 2030. Eu sunt optimist cu privire la implementarea acestui proiect care a beneficiat de cea mai largă consultare publică la nivel naţional. (…) Este mult mai bine să investeşti în educaţie de la cele mai fragede vârste. Pentru a schimba în bine un sistem, trebuie ca mai întâi să-l cunoşti”, a declara Sorin Cîmpeanu în urmă cu o lună la Digi24.

Nominalizarea lui Cîmpeanu îi va da un al doilea mandat la Educației, după ce în 2014 a fost ministru al Educației în Guvernul Ponta, atunci fiind în Partidul Conservator.

În timpul mandatului de un an de la Educație, Sorin Cîmpeanu a inițiat ordonanța de urgență prin care le permitea doctorilor să renunțe la titlu, cu toate că ordonanța fusese contestată de peste 2.000 de profesori universitari care îl acuzau că a dat ordonanța pentru Victor Ponta. Până la urmă ordonanța a fost respinsă în Parlament. Citiți aici un interviu acordat de Sorin Cîmpeanu ziarului Gândul în 2015: Cum ar putea rămâne Victor Ponta DOCTOR ÎN DREPT. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la INTERVIURILE GÂNDUL

În timp ce era ministru al Educației în 2015, Consiliul de Etică aflat în subordinea sa a dat verdictul că Gabriel Oprea nu a plagiat. Atunci, președintele Comisiei de Etica din Universitatea București, profesorul Marian Popescu, demonstrase că vicepremierul Gabriel Oprea își plagiase teza de doctorat în baza căreia a devenit conducător de doctorat.

Sorin Cîmpeanu este și preşedintele Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF), iar zilele trecute, a primit distincţia „Ordre des Palmes académiques” a Republicii Franceze, în grad de Comandor, în semn de recunoaştere pentru activitatea sa în slujba Francofoniei.