Acasă Actualitate Ministerul Educației: Cei 2 elevi infectați cu COVID-19 nu s-au îmbolnăvit la...

Ministerul Educației: Cei 2 elevi infectați cu COVID-19 nu s-au îmbolnăvit la școală

Reprezentanții Ministerului Educației spun că cei doi elevi depistați cu COVID-19, un elev de clasa a VIII-a din Iași și o elevă de liceu din Gura Humorului, nu s-au îmbolnăvit la școală.

Conform informărilor inspectoratelor școlare, la Iași un elev de clasa a VIII-a a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Pe parcursul celor două zile de participare la activitățile de la școală, acesta a avut temperatura de 36.3° C. Inspectoratul Școlar Județean Suceava a făcut precizarea că o elevă de clasa a XII-a a fost confirmată cu COVID-19. Direcțiile de Sănătate Publică, alături de inspectoratele școlare si unitățile de învățământ, au luat toate măsurile necesare pentru dezinfectarea tuturor spațiilor. Aceste cazuri nu s-au îmbolnăvit la școală, ci în comunitatea din care fac parte/familie”, a spus Cristian Tănase, purtătorul de cuvânt de la Ministerul Educației într-o intervenție pentru ȘtiriEdu.ro.

Acesta a mai spus că elevii care sunt în izolare, carantină sau au temperatura peste maximul admis vor susține examenele naționale în sesiunile speciale.

Reamintim că până acum sunt doi elevi infectați cu COVID-19: un elev din clasa a VIII-a de la la Liceul cu Program Sportiv Iași și o elevă de laColegiul Alexandru cel Bun din Gura Humorului.

Citiți și:

Al doilea caz de elev infectat cu COVID-19, la Gura Humorului/ Orele de pregătire au fost suspendate

Primul caz de elev depistat pozitiv cu COVID-19 la Liceul cu Program Sportiv Iași

Articolul precedentBucurești: Peste 5.400 de posturi pentru pretransferul profesorilor
Articolul următorKlaus Iohannis: Va fi posibilă redeschiderea grădinițelor private după 15 iunie