Acasă Actualitate Site descoperit că promitea subiectele de la Bacalaureat contra sumei de 100...

Site descoperit că promitea subiectele de la Bacalaureat contra sumei de 100 RON

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) informează că a fost notificat cu privire la existența unui site fraudulos, care promite furnizarea subiectelor pe care liceenii urmează să le primească la examenul de Bacalaureat.

„La începutul lunii aprilie, echipa CERT-RO publica o alertă referitoare la folosirea platformelor care permit crearea unui site web gratuit în răspândirea unor atacuri de tip phishing. Atunci, platforma Weebly era abuzată de către atacatori pentru a găzdui astfel de campanii online frauduloase. Recent, un serviciu similar (Yola.com) este folosit în lansarea unei campanii de tip scam ce vizează tinerii utilizatori din România, care urmează să participe la examenul de Bacalaureat. Mai precis, pe un subdomeniu yolasite.com (https://bacalaureat2020.yolasite.com) atacatorii au creat o pagină unde promit furnizarea subiectelor de la Bacalaureat, contra unei sume de bani (100 ron)”, precizează specialiștii CERT-RO.

„Pentru a reduce costurile, atacatorii au folosit o platformă online, unde îți poți crea un website gratis (Yola) și au lansat subdomeniul bacalaureat2020 [.] yolasite [.] com. Aici, posibilii ‘clienți’ sunt direcționați către completarea unui formular care include date personale și financiare. Ulterior, aceștia urmau să primească un e-mail cu subiectele, după verificarea în prealabil a tranzacției. Prețul de vânzare al subiectelor este de 100 RON”, mai arată specialiștii CERT-RO.

Articolul precedentEvaluare Națională 2020: Temperatura elevilor va fi luată de 3 ori/ Peste 170.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține examenul
Articolul următorVIDEO Ludovic Orban: Elevii cu temperatură vor participa la sesiunea specială