Acasă Actualitate VIDEO Ludovic Orban: Elevii cu temperatură vor participa la sesiunea specială

VIDEO Ludovic Orban: Elevii cu temperatură vor participa la sesiunea specială

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că elevii care au temperatură mai mare de 37.3 grade Celsius în prima sesiune de examen va putea participa la sesiunea specială de examen. Premierul a comentat recomandarea Avocatului Poporului și a spus că „instituția Avocatului Poporului are niște atitudini care o transformă în „dușmanul popoprului”.

În ceea ce privește temperatura, măsurarea temperaturii, dacă vă uitați există în multe țări această măsură prin care, practic este ajutat chiar omul pentru că dacă află că are o temperatură, își pună semne de întrebare și poate să își facă analize sau să iau o decizie care să îl ajute. În ceea ce îi privește prezența la examen este reglementată, nu cred că Avocatul Poporului are vreun motiv să ia pozițiile publice pe care le ia. Decât vreun motiv de natură politică, pentru că în ultima vreme se pare că se comportă mai mult ca avocatul PSD, decât avocatul românilor. În ceea ce privește persoanele care nu pot să dea examen și e vorba de ambele examene, se va organiza o sesiune de examinare ulterioară, la două săptămâni. Vor avea dreptul de a da examen. Asta este decizia care a fost anunțată. Nici unui copil nu-i va fi răpit dreptul de a-și da examenul și în bază examinării să poată să urmeze, fie să se înscrie la un liceu unde dorește, fie ulterior să-și urmeze cariera universitară, în cazul în care dorește să aibă o carieră universitară.” a spus Ludovic Orban.

Reamintim că Avocatul Poporului a trimis o solicitare către Ministerul Educației și Ministerul Sănătății prin care recomandă eliminarea prevederilor ce interzic accesul elevilor cu temperatură peste 37,3 grade Celsius la examenele naţionale, susţinând că prin această măsură se încalcă dreptul la educaţie în condiţii egale.

Articolul precedentSite descoperit că promitea subiectele de la Bacalaureat contra sumei de 100 RON
Articolul următorEvaluare Națională 2020: Ministerul Educației anunță duminică ultimele noutăți