Acasă Actualitate Ministerul Educației: Un singur elev a fost trimis acasă din cauză că...

Ministerul Educației: Un singur elev a fost trimis acasă din cauză că avea temperatură mai mare de 37.3 grade

INQUAM PHOTO/ OCTAV GANEA
INQUAM PHOTO/ OCTAV GANEA

Ministerul Educației anunță că un singur elev a fost trimis acasă din cauză că avea temperatură mai mare de 37.3 în această dimineață. Elevul s-a prezentat la o școală din Constanța și a spus că vrea să susțină examenul scris la proiba de limba română, având o branulă la mână. El le-a spus medicilor că este în tratament pentru enterocolită, dar că dorește să susțină examenul. „Pentru că la măsurarea temperaturii, valorile au depășit 37.3 grade, medicii l-au îndrumat către medicul de familie și i-au spus să vină în sesiunea specială de examen, care începe pe 29 iunie”, a spus ministrul Educației Monica Anisie.

Regulile din acest an privind desfășurarea examenelor naționale la sesiunea specială a Evaluării Naționale, care va avea loc în perioada 22 iunie – 4 iulie, vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au afecțiuni cronice care pot crește receptivitatea sau severitatea afecțiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizați/internați, în prima etapă a examenelor naționale, pentru diverse afecțiuni.

Informațiile de la Ministerul Educației arată că 6 elevi sunt infectați cu COVID-19 și sunt internați în spital, iar alți 109 elevi sunt izolați la domiciuliu din cauza COVID-19. În total, 1.093 de elevi se află în situații speciale.

Articolul precedentSubiecte Limba Română la Evaluare Națională 2020: Un text din Zborul de Sorin Titel/ Compunere despre genul epic
Articolul următorProfesoară de limba română: Cum se rezolvau subiectele de la Evaluare Națională 2020 VIDEO