Acasă Actualitate Evaluare Națională 2020 Rezultatele vor fi publicate ANONIM/ Fiecare elev va primi...

Evaluare Națională 2020 Rezultatele vor fi publicate ANONIM/ Fiecare elev va primi un cod individual

INQUAM PHOTO/ Octav Ganea
INQUAM PHOTO/ Octav Ganea

Evaluare Națională 2020. Fiecare elev care va participa la Evaluarea Națională va primi un cod astfel încât să poată vedea notele în mod anomim. În premieră, în acest an notele de la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate anonim, arată o notă trimisă de Ministerul Educației către comisiile de examen de la Evaluare Națională 2020.

Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor tipări din aplicația informatică EvNat din modulul Rapoarte, raportul CE-ANONIM Listă coduri candidați, conținând codurile alocate fiecărui candidat, arată nota transmisă comisiilor de examene care a fost făcută publică de președintele Federației Naționale a Părinților din Învățământul Preuniversitar, Iulian Cristache.

În acest mod rezultatele vor fi afișate cu un cod în loc de numele elevului. Elevul va primi un cod individual în cursul zilei de 17 iunie.

În notă se arată că măsura este luată la solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal pentru respectarea reglementărilor privind datele cu caracter personal.

Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00, şi pe 23 iunie, între orele 8,00 – 12,00, se vor putea depune contestaţiile. În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Articolul precedentUniversitatea Babeș-Bolyai se pronunță împotriva legii care interzice identitatea de gen
Articolul următorEvaluare Naţională 2020 Subiecte Matematică Elevii susţin miercuri a doua probă