Acasă Actualitate Ludovic Orban, despre redeschiderea grădinițelor: „Nu ne jucăm cu sănătatea copiilor” VIDEO

Ludovic Orban, despre redeschiderea grădinițelor: „Nu ne jucăm cu sănătatea copiilor” VIDEO

Premierul Ludovic Orban a spus la începutul ședinței de guvern că redeschiderea grădinițelor și a creșelor trebuie să aibă cu respectarea normelor de siguranță sanitară. „Aici nu ne jucăm cu sănătatea copiilor”, a spus Orban, la începutul ședinței de guvern.

„Fiind vorba de copii, rugămintea mea e să fiți foarte activi în verificarea respectării condițiilor care au fost instituite prin ordin. Aici nu ne jucăm cu sănătatea copiilor, toate regulile pe care le-am stabilit prin intermediul reglementărilor trebuie respectate de cei care desfășoară astfel de activități pentru a reduce la minimum riscurile infectării celor care beneficiază de aceste servicii. Sigur că până la urmă decizia este decizia părinților, aici sunt convins că și părinții vor vedea condițiile pe care le oferă diferitele structuri entități care asigură aceste servicii și va trebui să ne asigurăm că lucrurile se desfășoară în foarte bune condiții”, a spus premierul.

Ordinul cu normele pentru redeschiderea grădinițelor, a creștelor și a after-school-urilor a fost publicat luni seara în Monitorul Oficial. Grădinițele se pot deschide cu respectarea unor regui stricte pentru siguranța copiilor, începând de la traijul epidemiologic zilnic și spălarea jucăriilor.

OFICIAL Normele pentru redeschiderea grădinițelor, publicate în Monitorul Oficial

Articolul precedentUBB: Castelul de la Arcalia va fi reabilitat cu 12,35 milioane de lei din fonduri europene
Articolul următorVIDEO Monica Anisie: 375 de școli vor primi bani pentru a scăpa de toaletele din curte UPDATE