Acasă Actualitate Evaluare Națională 2020 Peste 93% dintre elevi au fost prezenți la Matematică/...

Evaluare Națională 2020 Peste 93% dintre elevi au fost prezenți la Matematică/ Patru elevi, eliminați pentru tentativă de fraudă

Foto: StiriEdu.ro

Un procent 93.1%(160.562 de elevi) dintre elevii care s-au înscris la proba de matematică au fost prezenți la examen, iar un procent de 6.9% (11.965) reprezintă absenții, arată datele furnizate de Ministerul Educației. Un număr de 3 (trei) candidați au avut temperatura peste maximul admis. Aceștia vor susține proba de matematică în etapa specială din data de 30 iunie.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 4 (patru) candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1(unu). Astăzi, conform centralizării, 167 de candidați se aflau în izolare și 20 de candidați erau spitalizați/se aflau în carantină.

În cazul unei candidate din județul Hunedoara, care acuza senzații de disconfort abdominal, a fost necesară intervenția echipei SMURD care a transportat eleva la spital, unde a fost internată pentru investigații. Eleva va putea susține proba scrisă la disciplina Matematică în etapa specială a examenului de Evaluare Națională – 2020. La examen au fost înscrisi aproximativ 172.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a

Joi, 18 iunie, 10.311 elevi  vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Evaluare Națională 2020. Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Citiți și:

Evaluare Națională 2020: Trei elevi au avut temperatură peste 37.3 grade Celsius

Barem Matematică Evaluare Națională Cum sunt punctate cele trei subiecte

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2020: Problemă de geometrie cu un paralelogram FOTO

Profesoara Roxana Goga a rezolvat problemele de la Matematică pentru nota 10/ „Problema de geometrie este foarte frumoasă”

Articolul precedentBarem Matematică Evaluare Națională Cum sunt punctate cele trei subiecte
Articolul următorMircea Cărtărescu despre predarea diversității de gen : Este legitimă și se face în toată lumea/ Legea trebuie abrogată