Acasă Actualitate Expert în sănătate de la Universitatea Johns Hopkins: Școlile se pot redeschide...

Expert în sănătate de la Universitatea Johns Hopkins: Școlile se pot redeschide în siguranță

Foto: pixabay.com

Lipsa participării în persoană la cursurile de la școală a făcut rău copiilor în mai multe moduri, nu numai în sensul pierderii învățării academice, consideră medicul Josh Sharfstein, vice-decan pentru practica de sănătate publică și implicarea comunității la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

Pe lângă învățare, școala este un loc în care mulți copii primesc micul dejun și prânzul în fiecare zi, precum și asistență medicală, dar și toate beneficiile de a se afla într-un mediu sigur, a spus dr. Sharfstein într-un briefing de presă sponsorizat de Universitatea Johns Hopkins, potrivit medscape.com. În cadrul acestui briefing, mai mulți experți în sănătate au împărtășit ideile lor pentru redeschiderea în siguranță a școlilor în toamna anului 2020.

Experții în sănătate au arătat că analiza datelor strânse de la școlile redeschise până acum, în special cele din Austria și Danemarca, sunt liniștitoare deoarece virusul nu s-a transmis în rândul copiilor, a declarat dr. Jennifer Nuzzo, epidemiolog la Johns Hopkins Center for Health. Situația din alte țări în care școlile au fost redeschise arată că există niveluri scăzute de transmitere virală la nivel local, a mai adăugat medicul.

Dr. Nuzzo a sugerat ca școlile să acorde prioritate elevilor care vor beneficia cel mai mult de învățarea la școală,  adică celor de vârste mici și celor cu nevoi speciale.  Medicul sugerează ca școlile să adopte protocoale clare pentru spălarea mâinilor, pentru igienizare și pentru menținerea distanței fizice, dar să desfășoare și multe dintre lecții în aer atunci când permite vremea.

Expertul în sănătate arată că niciuna dintre strategiile luate în considerare nu va elimina complet riscul de infecție cu SARS-CoV-2 în cadrul școlilor, iar din acest motiv elevii  ar trebui să aibă și opțiunea să aleagă învățarea la distanță online.

De asemenea, dr. Nuzzo spune că școlile ar trebui să ia în considerare predarea alternativă și pentru profesorii care nu se simt confortabil când sunt în contact cu elevii și cu ceilalți colegi. „Toate aceste lucruri vor fi decizii greu de luat, dar asta nu ar trebui să fie un factor de descurajare”, pentru redeschiderea școlilor, mai spune medicul.

În prezent, toate cele 50 de state  din SUA dezvăluit planurile pentru redeschiderea școlilor. Pe baza acestor planuri, medicii de la Universitatea Johns Hopkins  au dezvoltat o aplicație prin care elevii și părinții pot vedea în timp real dacă apar modificări ale actualelor planuri de redeschidere a școlilor.

Citiți și: Trei profesoare din Arizona care au împărțit aceeași clasă s-au infectat cu COVID-19/ Una dintre ele a murit

Articolul precedentDefinitivat 2020: Miercuri are loc proba scrisă/ Care sunt condițiile examenului
Articolul următorDefinitivat 2020. Niciun candidat nu a avut temperatură