Acasă Actualitate Monica Anisie: Am programat examenul de titularizare pe 29 iulie

Monica Anisie: Am programat examenul de titularizare pe 29 iulie

Foto: edu.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru StiriEdu.ro că a programat examenul de titularizare pe 29 iulie 2020.

Ministrul a spus că a pregătit ordinul privind examenul de titularizare și îl va publica imediat după ce decretul semnat de președintele Klaus Iohannis, prin care se permite organizarea concursului, va fi publicat în Monitorul Oficial.

„Am pregătit deja ordinul de ministru cu noul calendar privind mișcarea personalului didactic, iar examenul de titularizare l-am programat pe 29 iulie”, a spus Monica Anisie.

Reamintim că joi președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se pot organiza concursurile pentru ocuparea posturilor din universități și concursul pentru posturile vacante din școli, lege adoptată pe 23 iunie de către Senat.

Citiți și: Titularizarea a fost deblocată/ Președintele Iohannis a promulgat legea modificată în Senat

Ministerul Educației a suspendat titularizarea pe 18 iunie pentru a respecta legea prin care este instituită starea de alertă, care prevede că instituțiile publice nu pot organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante. Reprezentanții ministerului arătau că examenul va fi organizat imediat după încetarea stării de alertă.

Articolul precedentTitularizarea a fost deblocată/ Președintele Iohannis a promulgat legea modificată în Senat
Articolul următorTitularizare 2020. Legea prin care se deblochează concursul, în Monitorul Oficial