Acasă Actualitate Daniel Funeriu, despre legea care interzice predarea diversității de gen: Prevede valorile...

Daniel Funeriu, despre legea care interzice predarea diversității de gen: Prevede valorile care trebuie date copiilor

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, consideră că legea privind interzicerea predării identității de gen în școli și universități, adoptată recent în Senat, interzice de fapt numai răspândirea ideii în mediul școlar că „dacă te-ai născut băiat s-ar putea să fii în sufletul tău fată și viceversa”.

„S-a interzis posibilitatea ca cineva să spună copiilor la școală ”nu contează cu ce sex te-ai născut, întreabă-te dacă nu cumva în sufletul tău te simți de sex opus”. E OK să se interzică asta? Sunteți majori și vaccinați să judecați fiecare”, a scris Funeriu.

După ce scrie că universitățile care au luat poziție împotriva legii „au sărit ca arse”, fostul ministru al Educației îl combate și pe Mircea Miclea și spune că „nu putem utiliza argumentele selectiv, atunci când nu ne convin”.

„Tot Mircea Miclea ne spune, și sunt de acord cu el că ”ceea ce trebuie împiedicat este prozelitismul”, or legea dată fix asta face”, mai scrie Daniel Funeriu.

Fostul ministru trage câteva concluzii printre care și aceea că ideologiile sunt interzise în școală.

Concluziile lui Funeriu:
1) cei care spun că nu parlamentarii trebuie să decidă prin lege ce să studieze și ce să nu studieze copiii au dreptate, dar atunci să le spună asta și celor care vor să bage obligativitatea (sau să elimine obligativitatea) orelor de educație sexuală.

2) Legea, în forma sa actuală, nu scoate monștri intoleranți: ea prevede valorile care trebuie date copiilor. Dacă nu sunteți mulțumiți de ceea ce produce școala, treaba voastră, dar vina nu e a legii. În consecință nu se poate rezolva prin modificarea legii.

3) Stați cu toții liniștiți:
cei care vreți să le spuneți copiilor că indiferent de sexul biologic pot să se simtă ce vor ei, e treaba voastră, nimeni nu vă împiedică să o faceți acasă, să le arătați filme sau da rețete.
Cei care nu vreți ca școala să le spună copiilor asta stați și voi liniștiți, ideologiile sunt deja interzise.
Cei care vă dați de ceasul morții că ”nu e posibil să interzicem să studiem anumite chestii, pentru că știința e… știință”, vă rog eu, nu mai mințiți: știți bine că o groază de lucruri sunt interzise de la studiu sau predare și e foarte bine așa.

4) Nu mai scrieți tone de maculatură despre subiect fără să aveți habar despre ce vorbiți, că băgați inutil zâzanie în societate.

Citiți și:

UB: Interzicerea folosirii libertății de gen contravine unor drepturi fundamentale garantate de Constituția României

Universitatea Babeș-Bolyai se pronunță împotriva legii care interzice identitatea de gen

Mircea Cărtărescu despre predarea diversității de gen : Este legitimă și se face în toată lumea/ Legea trebuie abrogată

Vlad Alexandrescu: Orice referire la conceptul de gen va fi interzisă în toate școlile și spațiile destinate educației

ACCEPT: Cerem respingerea legii care interzice orice referire la identitatea de gen în școli

Consiliul Rectorilor: În universități nu sunt admise discriminări/ Autonomia trebuie respectată

Articolul precedentEvaluare Națională 2020: 10.000 de elevi susțin proba la Limba maternă
Articolul următorVIDEO De ce rezultatele de la examene vor fi anonimizate/ Luminița Barcari: Mulți părinți nu și-au dat acordul pentru prelucrarea datelor