Acasă Actualitate Vlad Alexandrescu: Orice referire la conceptul de gen va fi interzisă în...

Vlad Alexandrescu: Orice referire la conceptul de gen va fi interzisă în toate școlile și spațiile destinate educației

sursa foto: Facebook
sursa foto: Facebook

 Senatorul Vlad Alexandrescu arată într-o postare pe contul său de Facebook că „Senatul, cameră decizională a Parlamentului, a adoptat azi, cu votul PSD și PMP, cu abținerea PNL și împotriva votului USR, o lege inițiată de doi parlamentari PMP, introdusă pe ordinea de zi cu jumătate de oră înainte de a începe ședința plenului, care interzice în școli, în Universități și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, orice referire la identitatea de gen”.

Senatorul explică de ce această lege este periculoasă pentru societatea românească: „Ce va aduce nou această lege? Va fi interzisă în toate școlile și spațiile destinate educației orice referire la conceptul de gen înțeles altfel decât ca sexul natural. Fetele vor fi îndemnate să se joace cu păpușile, să tricoteze și să accepte insistențele băieților. Băieții se vor juca doar cu mașinuțe, fotbal în curtea școlii și vor face avansuri fetelor. La limită, e în natura „sexului slab” să se lase dominat de „sexul tare”, iar violul nu va fi văzut decât ca o exagerare a dispozițiilor „naturale”. Vor fi interzise, împotriva autonomiei universitare, cursurile despre identitatea de gen și egalitatea de șanse. Domeniile universitare care oferă studii de gen, masterate specializate vor fi desființate. Persoanele pregătite pentru a ocupa poziții de expert în egalitatea de șanse vor deveni suspecte și va trebui să se recalifice”, arată Alexandrescu.

Vlad Alexandrescu spune că printr-o astfel de lege România încalcă grav legislația antidiscriminare (inclusiv pe criteriul orientării sexuale, privind persoanele LGBT) și legislația egalității de gen, ambele fiind obligații legale ale României la aderarea la Uniunea Europeană.

Articolul precedentVIDEO Monica Anisie: 375 de școli vor primi bani pentru a scăpa de toaletele din curte UPDATE
Articolul următorACCEPT: Cerem respingerea legii care interzice orice referire la identitatea de gen în școli